Suppe på ovnsstekt gulrot og sellerirot med kokosmelk
Ovnsstek grønnsakene til suppen først. Det gir en ekstra dybde i smaken. La høsten komme, her har du noe å varme deg på.
Ovnsstek grønnsakene til suppen først. Det gir en ekstra dybde i smaken. La høsten komme, her har du noe å varme deg på.
6 personer
Glutenfri
Vegetar
40 min
Ingredienser:
- 700 g gulrøtter
- 500 g sellerirot
- 3 sjalottløk
- 1 hel hvitløk
- 5 ss olivenolje
- 2 klyper salt
- 4 dl kokende vann
- 2 ss flytende kyllingfond
- 8 dl kokosmelk (2 hermetiske bokser)
- Salt
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 200 grader og sett frem et stekebrett.
- Skrell gulrøtter og sellerirot og kutt dem i terninger. Legg dem på stekebrettet.
- Del sjalottløken i 2 (behold skallet) og legg dem med kuttsiden ned på stekebrettet. Kutt den hele hvitløken i to og legg kuttsiden ned på stekebrettet.
- Dryss over olje og litt salt.
- Stek i 30 minutter.
- Ta av skallet på løken og hvitløken. Ha det i en blender med resten av grønnsakene og kjør det sammen med kokende vann og flytende kyllingfond.
- Hell det over i en gryte og rør inn kokosmelk.
- Kok opp og smak til med salt.