For garantert levering før julaften, bruk klikk og hent og få hentemelding innen to timer.

    Suppe på ovnsstekt gulrot og sellerirot med kokosmelk

    Ovnsstek grønnsakene til suppen først. Det gir en ekstra dybde i smaken. La høsten komme, her har du noe å varme deg på.

    Suppe på ovnsstekt gulrot og sellerirot med kokosmelk

    Ovnsstek grønnsakene til suppen først. Det gir en ekstra dybde i smaken. La høsten komme, her har du noe å varme deg på.

    6 personer
    Glutenfri
    Vegetar
    40 min

    Ingredienser:

    • 700 g gulrøtter
    • 500 g sellerirot
    • 3 sjalottløk
    • 1 hel hvitløk
    • 5 ss olivenolje
    • 2 klyper salt
    • 4 dl kokende vann
    • 2 ss flytende kyllingfond
    • 8 dl kokosmelk (2 hermetiske bokser)
    • Salt

    Slik gjør du: 

    1. Forvarm ovnen til 200 grader og sett frem et stekebrett.
    2. Skrell gulrøtter og sellerirot og kutt dem i terninger. Legg dem på stekebrettet.
    3. Del sjalottløken i 2 (behold skallet) og legg dem med kuttsiden ned på stekebrettet. Kutt den hele hvitløken i to og legg kuttsiden ned på stekebrettet.
    4. Dryss over olje og litt salt.
    5. Stek i 30 minutter.
    6. Ta av skallet på løken og hvitløken. Ha det i en blender med resten av grønnsakene og kjør det sammen med kokende vann og flytende kyllingfond.
    7. Hell det over i en gryte og rør inn kokosmelk.
    8. Kok opp og smak til med salt.