Supergod gulrotsuppe
Årets fargebad! Siden vi vet at de kraftigste valørene har flest vitaminer, må vel denne næringsrike, nydelige gulrotsuppa være en sunnhetsbombe av dimensjoner?
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1280,format=auto/globalassets/coop-aktiv/coop-obs/oppskrifter/gulrotsuppe-b.jpg?ref=C05E1D5221)
Denne fløyelsmyke suppen er både smaksrik og næringsrik – og er også god å ha i termosen på tur! Reker, fiskebiter eller stekt kylling i suppen er et godt tips dersom du ønsker litt proteiner. Litt godt brød hører også med.
Oppskrift på supersunn gulrotsuppe
Totaltid 25 minutter.
Til 4 porsjoner trenger du:
-
8 gulrøtter
-
1 gul løk
-
2 hvitløksfedd
-
2 ss smør, til steking
-
8 dl vann
-
1 hønsebuljongterning
-
2 dl matfløte
-
1 ts salt
-
1 ts pepper
-
0,5 sitron, saften av denne
Slik lager du supersunn gulrotsuppe
-
Skrell gulrøtter, løk og hvitløk, og kutt opp i biter. Surr bitene i smeltet smør i en kjele i et par minutter. Ha over vann og buljongterning og la det koke i 20 minutter.
-
Miks suppen jevn med en stavmikser.
-
Ha til slutt i matfløte, og smak til suppen med salt, pepper og sitronsaft.
Visste du dette?
Ikke alle spiser suppe med skje. I noen land drikker man av suppebollen!