Spicy Søtpotetsuppe
En litt spicy søtpotetsuppe som du enkelt kan lage og fryse ned om du ønsker det. Da har du alltid litt god suppe på lur.
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1280,format=auto/globalassets/obs-2.0/oppskrifter/2023/september/spicy-sotpotetsuppe-b.jpg?ref=88FF76FC78)
En litt spicy søtpotetsuppe som du enkelt kan lage og fryse ned om du ønsker det. Da har du alltid litt god suppe på lur.
Mengde: 1 stor porsjon (4 voksne + 2 barn) / Tid: 45 min / Glutenfri
INGREDIENSER:
- 1 kg søtpotet
- 2 ss olivenolje
- 2 små hvitløksfedd
- 1.5 ts garam masala
- ½-1 ts spisskummen
- 2 ts chilliflak
- 2.5 dl kokosmelk
- 1 ss grønnsaksbuljong
- 1 klump ingefær
- 11 dl vann
- Salt etter smak
FREMGANGSMÅTE:
- Skrell og kutt søtpoteten i terninger. Drypp over olje og stek på 200 grader varmluft i 25-30 minutter.
- Mens søtpoteten steker kan du varme olje i en stor kjele og frese presset hvitløk, garam masala, spisskummen og chiliflak. Stek i ca 4 minutter før du trekker kjelen av platen.
- I en blender kan du ha søtpotet, stekt krydderblanding, kokosmelk, grønnsaksbuljong, ingefær og 6 dl vann. (Resten av vannet kan du spe ut med etterpå.)
- Kjør til en glatt suppe.
- Hell suppen tilbake i gryten og rør inn resten av vannet til ønsket tykkelse.
- Smak til med salt.
- Denne suppen er helt super å fryse ned.