Søtpotetsuppe
Søtpotetsuppe er både enkelt å lage og rimelig for lommeboken. For ikke å snakke om at du får i deg gode næringsstoffer.
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1280,format=auto/globalassets/obs-2.0/oppskrifter/2022/nov-des/sotpotetsuppe-1.jpg?ref=C09F80BA80)
Søtpotetsuppe er både enkelt å lage og rimelig for lommeboken. For ikke å snakke om at du får i deg gode næringsstoffer. Sprøstek gjerne tynne loffskiver som det passer godt å dyppe i suppen, de vil trekke til seg den gode høstsuppen.
30 min / Glutenfritt / 3-4 personer
INGREDIENSER:
- 1 kg søtpotet
- 1 ss hakket ingefær
- 5 dl vann
- 1 kyllingbuljongterning
- ½ ts salt
- 1 boks Änglamark kokosmelk
- Tynne loffskiver
- 2 ss olje
- 1 ss smør
FREMGANGSMÅTE:
- Skrell søtpoteten og del den i terninger.
- Kok søtpoteten til den er mør og hell av vannet, men spar på 5 dl av kokevannet.
- Ha søtpotet, vann, ingefær, buljongterning, salt og kokosmelk i en blender og kjør suppen glatt. Smak til med salt.
- Skjær tynne loffskiver og stek dem i en panne med olje og smør.