Rotgrønnsakssuppe med krutonger
Rotgrønnsaker er noe helt for seg selv. Og med supper som dette er det nesten som om kroppen responderer på en helt annen måte!
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1280,format=auto/globalassets/coop-aktiv/coop-obs/oppskrifter/rotgronnsaksuppe-med-krutonger.jpg?ref=38CA83B9C2)
Ikke bare er denne suppen nydelig, den er billig også! Dette er rett og slett en super måte å få brukt opp gammelt brød på. Har du igjen litt mat fra middagen i går? Putt det i suppen, da vel. God middag!
Oppskrift på rotgrønnsakssuppe med krutonger
Totaltid 25 minutter.
Til 4 porsjoner trenger du:
-
1 løk
-
4 gulrøtter
-
150 g kålrot
-
150 g sellerirot
-
2 poteter
-
2 ss smør, til steking
-
2 dl eplejuice
-
Ca 1,2 liter vann
-
1 buljongterning
-
2 dl lettrømme (eller Crème Fraîche)
-
0,5 ts salt
-
0,25 ts pepper
-
4 skiver brød, gjerne dagsgammelt
-
3 ss olje
-
1 hvitløksfedd i skiver
Slik lager du rotgrønnsakssuppe med krutonger
-
Skrell løk, rotgrønnsaker og poteter, og kutt i biter. Surr bitene i smør i en kjele i et par minutter. Tilsett eplejuice, vann og buljongterning, og kok i 15 minutter eller til rotgrønnsakene er myke.
-
Miks suppen jevn med en stavmikser. Tilsett rømme og smak til med salt og pepper.
-
Skjær brødet i terninger. Stek brødterningene sprø i olje sammen med hvitløk. Krydre krutongene med salt, og servér dem til suppen.
Visste du dette?
Hvor mange rotgrønnsaker kan du navnet på? Hva med disse: Chiggiabeter, gule beter, gulrot, ingefær, jordskokk, kassava, kålrot, nepe, pastinakk, pepperrot, persillerot, reddik, rettich, rødbeter, sellerirot, skorsonerrot, søtpotet.
Kålrabien kalles for ”Nordens appelsin” fordi den er så rik på C-vitaminer.