Rotgrønnsakssuppe med krutonger

    Rotgrønnsaker er noe helt for seg selv. Og med supper som dette er det nesten som om kroppen responderer på en helt annen måte!

    Rotgrønnsakssuppe med krutonger

    Ikke bare er denne suppen nydelig, den er billig også! Dette er rett og slett en super måte å få brukt opp gammelt brød på. Har du igjen litt mat fra middagen i går? Putt det i suppen, da vel. God middag! 

    Oppskrift på rotgrønnsakssuppe med krutonger

    Totaltid 25 minutter.

    Til 4 porsjoner trenger du:

    • 1 løk

    • 4 gulrøtter

    • 150 g kålrot

    • 150 g sellerirot

    • 2 poteter

    • 2 ss smør, til steking

    • 2 dl eplejuice

    • Ca 1,2 liter vann

    • 1 buljongterning

    • 2 dl lettrømme (eller Crème Fraîche)

    • 0,5 ts salt

    • 0,25 ts pepper

    • 4 skiver brød, gjerne dagsgammelt

    • 3 ss olje

    • 1 hvitløksfedd i skiver

    Slik lager du rotgrønnsakssuppe med krutonger

    1. Skrell løk, rotgrønnsaker og poteter, og kutt i biter. Surr bitene i smør i en kjele i et par minutter. Tilsett eplejuice, vann og buljongterning, og kok i 15 minutter eller til rotgrønnsakene er myke.

    2. Miks suppen jevn med en stavmikser. Tilsett rømme og smak til med salt og pepper.

    3. Skjær brødet i terninger. Stek brødterningene sprø i olje sammen med hvitløk. Krydre krutongene med salt, og servér dem til suppen.

     

    Visste du dette?

    Hvor mange rotgrønnsaker kan du navnet på? Hva med disse: Chiggiabeter, gule beter, gulrot, ingefær, jordskokk, kassava, kålrot, nepe, pastinakk, pepperrot, persillerot, reddik, rettich, rødbeter, sellerirot, skorsonerrot, søtpotet.

    Kålrabien kalles for ”Nordens appelsin” fordi den er så rik på C-vitaminer.