Potet- og sellerirotsuppe med purre
Potet- og sellerirotsuppe er en smakfull middag eller lunsj som tar kort tid å lage. Frys gjerne ned noen porsjoner så du alltid har suppe på lur.
Potet- og sellerirotsuppe er en smakfull middag eller lunsj som tar kort tid å lage. Frys gjerne ned noen porsjoner så du alltid har suppe på lur. Suppen krever overraskende få ingredienser, men smaken er utrolig god.
6 personer / 30 min / Glutenfri / Vegetar
INGREDIENSER:
- 600 g melne poteter
- 500 g sellerirot
- 50 g smør
- 1 purreløk
- 8 dl vann
- 2 grønnsaksbuljongterninger
- 3 dl kremfløte
- 2 ss sitronsaft
- Salt
- 200 g aromasopp
- 2 ss smør til steking av sopp
FREMGANGSMÅTE:
- Skrell poteter og sellerirot og kutt det i terninger. Kutt potetene i litt større biter enn selleriroten. Sett til side.
- Kutt det hvite og litt av det lysegrønne på purreløken i tynne skiver.
- Smelt smør i en stor kjele og surr purren til den er myk, ca. 5 minutter. Ha i poteter, sellerirot, vann og grønnsaksbuljong. Sett på lokk og la småkoke til grønnsakene er møre.
- Bruk en stavmikser eller en blender til å kjøre suppen glatt, men ikke kjør for lenge, da kan suppen bli seig.
- Rør inn kremfløte, sitronsaft og smak deg frem til ønsket saltmengde.
- Hvis du vil, kan du smørsteke aromasopp til de er skikkelig gylne. Server soppen på toppen av suppen før servering.