For garantert levering før julaften, bruk klikk og hent og få hentemelding innen to timer.

    Potet- og sellerirotsuppe med purre

    Potet- og sellerirotsuppe er en smakfull middag eller lunsj som tar kort tid å lage. Frys gjerne ned noen porsjoner så du alltid har suppe på lur.

    Potet- og sellerirotsuppe med purre

    Potet- og sellerirotsuppe er en smakfull middag eller lunsj som tar kort tid å lage. Frys gjerne ned noen porsjoner så du alltid har suppe på lur. Suppen krever overraskende få ingredienser, men smaken er utrolig god.

    6 personer / 30 min / Glutenfri / Vegetar

    INGREDIENSER:

    • 600 g melne poteter
    • 500 g sellerirot
    • 50 g smør
    • 1 purreløk
    • 8 dl vann
    • 2 grønnsaksbuljongterninger
    • 3 dl kremfløte
    • 2 ss sitronsaft
    • Salt
    • 200 g aromasopp
    • 2 ss smør til steking av sopp

     FREMGANGSMÅTE:

    1. Skrell poteter og sellerirot og kutt det i terninger. Kutt potetene i litt større biter enn selleriroten. Sett til side.
    2. Kutt det hvite og litt av det lysegrønne på purreløken i tynne skiver.
    3. Smelt smør i en stor kjele og surr purren til den er myk, ca. 5 minutter. Ha i poteter, sellerirot, vann og grønnsaksbuljong. Sett på lokk og la småkoke til grønnsakene er møre.
    4. Bruk en stavmikser eller en blender til å kjøre suppen glatt, men ikke kjør for lenge, da kan suppen bli seig.
    5. Rør inn kremfløte, sitronsaft og smak deg frem til ønsket saltmengde.
    6. Hvis du vil, kan du smørsteke aromasopp til de er skikkelig gylne. Server soppen på toppen av suppen før servering.