Hjemmelaget tomatsuppe

    For å lage hjemmelaget tomatsuppe må du ha din egen lille knuse-tomat-festival på kjøkkenbenken. Det er en sann fryd!

    Hjemmelaget tomatsuppe

    For å lage hjemmelaget tomatsuppe må du ha din egen lille knuse-tomat-festival på kjøkkenbenken. Det er en sann fryd! Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang, så har du lunsj dagen etter. Bruk gjerne også middagsrester i tomatsuppen. Pølser er godt i tomatsuppe, det samme er pasta, poteter, kylling, reker, kjøttboller, kokt egg og krutonger.

    Oppskrift på hjemmelaget tomatsuppe

    Totaltid: 20 minutter.

    Til 4 porsjoner trenger du:

    • 2 egg

    • 1 gul løk

    • 2 hvitløksfedd

    • 1 ss smør eller olje til steking

    • 1 ss hvetemel

    • 6 dl vann

    • 1 terning grønnsaksbuljong

    • 2 bokser hakkede tomater

    • 1 dl crème fraiche

    • 0,5 ts salt

    • 0,25 ts pepper

    • 4 brødskiver til servering

     

    Slik lager du hjemmelaget tomatsuppe

    1. Kok egg i ca. 8 minutter i en kjele med vann.

    2. Skrell løk og hvitløk, og hakk dem grovt. Surr løk og hvitløk i smør eller olje til løken er blank.

    3. Pudre over mel og tilsett vann, buljong og hakkede tomater. La suppen koke i 15 minutter.

    4. Miks suppen jevn med en stavmikser eller ha suppen i en blender. Tilsett crème fraîche og krydre med salt og pepper.

    5. Legg et halvt egg i hver suppetallerken og hell i tomatsuppen. Server med brød og smør.


    Visste du dette?

    Det tar lenger tid å få egg ferdigkokte på fjellet. Hvis du er høyt til fjells begynner vannet å boble før det blir 100 grader. Hvis du er øverst på Mount Everest bobler det allerede på 69 grader. Det er fordi lufta er tynnere der oppe, og det er mindre trykk fra atmosfæren og ned mot jorda (og kjelen din)!