Grillet paprikasuppe
Å grille paprika og deretter kjøre den med stavmikser sammen med andre gode grønnsaker, gir en herlig suppe som er perfekt for lunsj, middag eller til å ha med ut i skogen på termos!
Å grille paprika og deretter kjøre den med stavmikser sammen med andre gode grønnsaker, gir en herlig suppe som er perfekt for lunsj, middag eller til å ha med ut i skogen på termos! Vil du ha mer mat i suppen, kan du gjerne steke opp litt chorizo eller en annen type pølse.
Oppskrift på grillet paprikasuppe
Totaltid 30 minutter.
Steketid 10 minutter.
Til paprikasuppe trenger du:
-
4 røde paprika
-
1 rød chili
-
1 løk
-
2 hvitløksfedd
-
1 ss olje til steking
-
2 poteter, skrelte og i biter
-
1 boks hakkede tomater
-
6 dl vann
-
1 buljongterning
-
1 ts ts salt
-
0,5 ts pepper
-
2 dl krutonger
-
4 ss ekstra virgin olivenolje
Slik lager du suppe med grillet paprika
-
Sett ovnen på 250 °C. Del paprika og chili, og fjern steiner og hinner.
-
Fordel paprika og chili utover et stekebrett, og pensle med olje. Grill under grillelement i ca. 10 minutter, eller til paprikaene og chiliene er litt brent. Fjern mesteparten av det brente skallet.
-
Hakk løk og hvitløk, og surr dette i varm olje i en kjele. Tilsett paprika, chili, poteter, hakkede tomater, vann og buljong. Kok i ca. 15 minutter, og miks deretter suppen jevn med en stavmikser. Hvis suppen er tykk kan du spe på med litt vann eller matfløte.
-
Smak suppen til med salt og pepper, og servér med krutonger og litt olivenolje.