Enkel tomatsuppe med makaroni og basilikum
Gjør den klassiske posesuppen litt bedre. Det er kun noen enkle ting som gjør at suppen blir litt mer spennende.
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1280,format=auto/globalassets/coop-aktiv/coop-obs/temasider/ida-gran/2021/januar/idagran_januar_tomatsuppe-pimpet.jpg?ref=7382CCCA21)
Gjør den klassiske posesuppen litt bedre. Det er kun noen enkle ting som gjør at suppen blir litt mer spennende.
4 personer / 30 min / Glutenfri (hvis du dropper brød) / Vegetar (drop kyllingfond)
INGREDIENSER:
- 2 ss olje
- ½ løk
- 2 hvitløksfedd
- 1 pose tomatsuppepulver
- 1 boks hermetiske tomater
- 10 dl vann
- 1,5 ss flytende kyllingfond
- 2 dl makaroni
- Fersk basilikum
- 4 skiver, gjerne surdeigsbrød
- Litt olje
- 1 neve revet ost
FREMGANGSMÅTE:
- I en stor kjele kan du varme opp olje. Stek finhakket løk og hvitløk i et par minutter før du rører inn pulveret fra tomatsuppeposen.
- Visp inn vann, flytende kyllingfond og hermetiske tomater.
- Kok opp og la småkoke i 5 minutter før du heller i ferdigkokt makaroni.
- Smak deg frem til ønsket salt- og peppermengde.
- Skjær fire tynne skiver surdeigsbrød og drypp litt olivenolje på. Ha på litt revet ost på hver skive og stek på 200 grader varmluft til osten er gyllen.