Enkel tomatsuppe med makaroni og basilikum

    Gjør den klassiske posesuppen litt bedre. Det er kun noen enkle ting som gjør at suppen blir litt mer spennende.

    Gjør den klassiske posesuppen litt bedre. Det er kun noen enkle ting som gjør at suppen blir litt mer spennende.

    4 personer / 30 min / Glutenfri (hvis du dropper brød) / Vegetar (drop kyllingfond)

    INGREDIENSER:

    • 2 ss olje
    • ½ løk
    • 2 hvitløksfedd
    • 1 pose tomatsuppepulver
    • 1 boks hermetiske tomater
    • 10 dl vann
    • 1,5 ss flytende kyllingfond
    • 2 dl makaroni
    • Fersk basilikum
    • 4 skiver, gjerne surdeigsbrød
    • Litt olje
    • 1 neve revet ost

     

    idagran_januar_tomatsuppe-pimpet-2.jpg

    FREMGANGSMÅTE:

    1. I en stor kjele kan du varme opp olje. Stek finhakket løk og hvitløk i et par minutter før du rører inn pulveret fra tomatsuppeposen.
    2. Visp inn vann, flytende kyllingfond og hermetiske tomater.
    3. Kok opp og la småkoke i 5 minutter før du heller i ferdigkokt makaroni.
    4. Smak deg frem til ønsket salt- og peppermengde.
    5. Skjær fire tynne skiver surdeigsbrød og drypp litt olivenolje på. Ha på litt revet ost på hver skive og stek på 200 grader varmluft til osten er gyllen.