Wrap med scampi, avokadokrem og ananassalsa
Wraps passer både til matpakke, lunsj og middag. Disse torillaene er laget fra bunnen av, men du kan fint bruke ferdige fra butikken.
Wraps passer både til matpakke, lunsj og middag. Disse torillaene er laget fra bunnen av, men du kan fint bruke ferdige fra butikken.
6 tortillas / Gluten / 60 min
INGREDIENSER:
Hjemmelaget Tortilla:
- 200 g hvetemel
- 1 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 60 g romtemperert smør
- 1,25 dl kokende vann
Marinert scampi:
- 1 pose fryst rå scampi uten skall, tint
- 2 hvitløksfedd
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts malt koriander (krydder)
- Skall fra 1 lime
- 2 ss olivenolje
- 1 stor ss smør til steking
Ananassalsa:
- ½ mango
- ½ agurk
- ⅓ ananas
- Saft fra 1 lime
- 2 klyper salt
- 1 sjalottløk
- 1 potte koriander
Avokadokrem:
- 2 modne avokadoer
- Saft fra 2 lime
- 2 klyper salt
FREMGANGSMÅTE:
- Start med å lage deigen til lefsene. Rør sammen alle ingrediensene og elt sammen en smidig deig. La den hvile under et fuktig håndkle i minst 15 minutter.
- Lag ananassalsa ved å skjære små terninger av mango, agurk og ananas. Finhakk sjalottløken. Bland det sammen og ha i limesaft, salt og hakket koriander.
- Lag avokadokrem ved å ha alle ingrediensene i en liten blender eller bruk en stavmikser til å lage en glatt krem.
- Del tortilladeigen i 6 emner og kjevle ut én og én til veldig tynne leiver. Bruk litt mel så deigen ikke setter seg fast.
- Varm en panne på medium varme (gjerne en jernpanne/støpejernspanne om du har). Ha i litt olje.
- Stek 1 og 1 lefse til de har gylne flekker på hver side. Oppbevar i et litt fuktig håndkle.
- Bland sammen tint scampi, presset hvitløk, hvitløkskrydder, malt koriander, limeskall og olje.
- Varm en panne med smør på ganske høy varme og stek scampi i et par minutter. Ikke overstek, da blir de seige.
- Server tortilla med avokadokrem, ananassalsa og scampi.