Wrap med scampi, avokadokrem og ananassalsa
Wraps passer både til matpakke, lunsj og middag. Disse torillaene er laget fra bunnen av, men du kan fint bruke ferdige fra butikken.
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1280,format=auto/globalassets/obs-2.0/oppskrifter/2023/juli-august/wraps-med-scampi-avocadokrem-og-ananassalsa-4.jpg?ref=8B0A2357A4)
Wraps passer både til matpakke, lunsj og middag. Disse torillaene er laget fra bunnen av, men du kan fint bruke ferdige fra butikken.
6 tortillas / Gluten / 60 min
INGREDIENSER:
Hjemmelaget Tortilla:
- 200 g hvetemel
- 1 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 60 g romtemperert smør
- 1,25 dl kokende vann
Marinert scampi:
- 1 pose fryst rå scampi uten skall, tint
- 2 hvitløksfedd
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts malt koriander (krydder)
- Skall fra 1 lime
- 2 ss olivenolje
- 1 stor ss smør til steking
Ananassalsa:
- ½ mango
- ½ agurk
- ⅓ ananas
- Saft fra 1 lime
- 2 klyper salt
- 1 sjalottløk
- 1 potte koriander
Avokadokrem:
- 2 modne avokadoer
- Saft fra 2 lime
- 2 klyper salt
FREMGANGSMÅTE:
- Start med å lage deigen til lefsene. Rør sammen alle ingrediensene og elt sammen en smidig deig. La den hvile under et fuktig håndkle i minst 15 minutter.
- Lag ananassalsa ved å skjære små terninger av mango, agurk og ananas. Finhakk sjalottløken. Bland det sammen og ha i limesaft, salt og hakket koriander.
- Lag avokadokrem ved å ha alle ingrediensene i en liten blender eller bruk en stavmikser til å lage en glatt krem.
- Del tortilladeigen i 6 emner og kjevle ut én og én til veldig tynne leiver. Bruk litt mel så deigen ikke setter seg fast.
- Varm en panne på medium varme (gjerne en jernpanne/støpejernspanne om du har). Ha i litt olje.
- Stek 1 og 1 lefse til de har gylne flekker på hver side. Oppbevar i et litt fuktig håndkle.
- Bland sammen tint scampi, presset hvitløk, hvitløkskrydder, malt koriander, limeskall og olje.
- Varm en panne med smør på ganske høy varme og stek scampi i et par minutter. Ikke overstek, da blir de seige.
- Server tortilla med avokadokrem, ananassalsa og scampi.