Taco med fritert scampi og mangosalsa
Hvis du virkelig vil ta tacoen til nye høyder så er dette middagen du bør lage. Det er megadigg å fritere scampi, og sammen med sødmen fra mangoen og den myke avokadokremen er dette er vanvittig god middag.
Hvis du virkelig vil ta tacoen til nye høyder så er dette middagen du bør lage. Det er megadigg å fritere scampi, og sammen med sødmen fra mangoen og den myke avokadokremen er dette er vanvittig god middag.
4 personer
Gluten
60 min
Ingredienser:
- 500 g fryst, rå, renset scampi
- 2 egg
- 1 pose panko panering
- 150 g hvetemel
- 1 klype salt
- 1 klype pepper
- 1 liter frityrolje feks. solsikke- eller rapsolje
- Tacolefser
Mangosalsa:
- 1 mango, i terninger
- 2 avokado, i terninger
- 10 cherrytomater
- 1 neve koriander
- 1 lime
- 2 klyper salt
Avokadokrem:
- 2 avokado
- 2 ss rømme
- ½ lime
- 1 klype salt
Slik gjør du:
- Lag gjerne mangosalsa og avokadokrem først.
- For å lage mangosalsa kan du blande mango, avokado, delte cherrytomater, hakket koriander, limejuice og salt.
- For å lage avokadokrem kan du ha alle ingrediensene i en beholder og stavmikse det sammen til en krem.
- Lag så fritert scampi. Tin scampien. Hvis scampien ikke er renset så må du gjøre det. Fjern skalll og tarm. Tørk dem tørre.
- Varm opp frityrolje (raps- eller solsikkeolje) i en stekepanne til det blir ca. 170 grader.
- Dypp scampiene først i hvetemel blandet med salt og pepper, så i egg og så i panko før du slipper dem i den varme oljen. Friter til de er gylne.
- Legg dem over på et brett som er dekket med tørkepapir.
- Server fritert scampi med mangosalsa, avokadokrem og tacolefser.