Taco med fritert scampi og mangosalsa
Hvis du virkelig vil ta tacoen til nye høyder så er dette middagen du bør lage. Det er megadigg å fritere scampi, og sammen med sødmen fra mangoen og den myke avokadokremen er dette er vanvittig god middag.
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1280,format=auto/globalassets/coop-aktiv/coop-obs/temasider/ida-gran/2021/april/idagran_april_taco-fritertscampi.jpg?ref=86FA1C3EE2)
Hvis du virkelig vil ta tacoen til nye høyder så er dette middagen du bør lage. Det er megadigg å fritere scampi, og sammen med sødmen fra mangoen og den myke avokadokremen er dette er vanvittig god middag.
4 personer
Gluten
60 min
Ingredienser:
- 500 g fryst, rå, renset scampi
- 2 egg
- 1 pose panko panering
- 150 g hvetemel
- 1 klype salt
- 1 klype pepper
- 1 liter frityrolje feks. solsikke- eller rapsolje
- Tacolefser
Mangosalsa:
- 1 mango, i terninger
- 2 avokado, i terninger
- 10 cherrytomater
- 1 neve koriander
- 1 lime
- 2 klyper salt
Avokadokrem:
- 2 avokado
- 2 ss rømme
- ½ lime
- 1 klype salt
Slik gjør du:
- Lag gjerne mangosalsa og avokadokrem først.
- For å lage mangosalsa kan du blande mango, avokado, delte cherrytomater, hakket koriander, limejuice og salt.
- For å lage avokadokrem kan du ha alle ingrediensene i en beholder og stavmikse det sammen til en krem.
- Lag så fritert scampi. Tin scampien. Hvis scampien ikke er renset så må du gjøre det. Fjern skalll og tarm. Tørk dem tørre.
- Varm opp frityrolje (raps- eller solsikkeolje) i en stekepanne til det blir ca. 170 grader.
- Dypp scampiene først i hvetemel blandet med salt og pepper, så i egg og så i panko før du slipper dem i den varme oljen. Friter til de er gylne.
- Legg dem over på et brett som er dekket med tørkepapir.
- Server fritert scampi med mangosalsa, avokadokrem og tacolefser.