Skagenrøre
Skagenrøre - en smak av sommer med reker, rogn og surdeigsbrød.
Skagenrøre hører sommeren til. Det er en klassiker på mange restauranter, og ikke uten grunn. Denne røren er veldig enkel å lage og skikkelig god å spise. Bruk gjerne seterrømme og original majones (ikke lettprodukt), da får du den beste dressingen. Masse friske urter og godt brød er også viktig.
4 pers / For glutenfri, bruk glutenfritt brød / 20 min
INGREDIENSER:
- Ca 300 g pillede reker
- 3 ss seterrømme
- 3 ss majones
- 2 ss finhakket rødløk
- 2 ss finhakket gressløk
- 2 ss finhakket dill
- Skall fra ⅓ sitron
- Saft fra ⅓ sitron
- 1 klype salt
- Rogn
- Surdeigsbrød
FREMGANGSMÅTE:
- Hvis rekene du har kjøpt er i lake, kan du helle av laken og tørke lett av rekene. For best resultat, bruk ferske reker.
- I en bolle kan du røre sammen rømme, majones, rødløk, gressløk, dill, finrevet sitronskall, sitronsaft og salt.
- Rør inn rekene.
- Stek tynne skiver surdeigsbrød i smør i en panne så de blir gylne.
- Server skagenrøren på surdeigsbrødet og dander litt rogn på toppen.