Skagenrøre

    Skagenrøre - en smak av sommer med reker, rogn og surdeigsbrød.

    Skagenrøre

    Skagenrøre hører sommeren til. Det er en klassiker på mange restauranter, og ikke uten grunn. Denne røren er veldig enkel å lage og skikkelig god å spise. Bruk gjerne seterrømme og original majones (ikke lettprodukt), da får du den beste dressingen. Masse friske urter og godt brød er også viktig.

    4 pers / For glutenfri, bruk glutenfritt brød / 20 min

    INGREDIENSER:

    • Ca 300 g pillede reker
    • 3 ss seterrømme
    • 3 ss majones
    • 2 ss finhakket rødløk
    • 2 ss finhakket gressløk
    • 2 ss finhakket dill
    • Skall fra ⅓ sitron
    • Saft fra ⅓ sitron
    • 1 klype salt
    • Rogn
    • Surdeigsbrød

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Hvis rekene du har kjøpt er i lake, kan du helle av laken og tørke lett av rekene. For best resultat, bruk ferske reker.
    2. I en bolle kan du røre sammen rømme, majones, rødløk, gressløk, dill, finrevet sitronskall, sitronsaft og salt.
    3. Rør inn rekene.
    4. Stek tynne skiver surdeigsbrød i smør i en panne så de blir gylne.
    5. Server skagenrøren på surdeigsbrødet og dander litt rogn på toppen.