Reker med dill-aioli

    Lag en god hjemmelaget aioli til rekene, da blir rekesmørbrødet ekstra godt. Avokado smaker fantastisk til og metter også godt.

    Reker med dill-aioli

    Lag en god hjemmelaget aioli til rekene, da blir rekesmørbrødet ekstra godt. Avokado smaker fantastisk til og metter også godt.

    4 personer
    20 minutter
    Glutenfri hvis du bruker glutenfritt brød

    Ingredienser:

    • 3 dl rapsolje

    • 2 ss olivenolje

    • 1 egg

    • 1 eggeplomme

    • 1 hvitløksfedd

    • 2 ts dijonsennep

    • 3 ss sitronsaft

    • 1 klype pepper

    • 1 klype salt

    • 1 neve fersk dill

    Tilbehør

    • 1.5 kg reker
    • 2 avokado
    • Surdeigsbrød

    Slik gjør du: 

    1. For å lage aiolien kan du ha egg, eggeplomme, hvitløk, dijonsennep, sitronsaft, pepper og salt i en høy kolbe eller et dl-mål. Bruk en stavmikser til å mikse det sammen.
    2. Tilsett rapsolje i en tynn stråle mens stavmikseren kjører. Aiolien vil tykne etterhvert som du heller i oljen.
    3. Hell til slutt i olivenolje mens stavmikseren fortsatt kjører.
    4. Smak til med sitronsaft og rør inn hakket dill.
    5. Server rekene med aioli, avokado og surdeigsbrød.

    Tips: Hvis du har glutenallergi så bytter du ut surdeigsbrødet med et glutenfritt brød.