Reker med dill-aioli
Lag en god hjemmelaget aioli til rekene, da blir rekesmørbrødet ekstra godt. Avokado smaker fantastisk til og metter også godt.
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1280,format=auto/globalassets/coop-aktiv/coop-obs/temasider/ida-gran/2020/idagran_juni_reker.jpg?ref=A6D2A40B11)
Lag en god hjemmelaget aioli til rekene, da blir rekesmørbrødet ekstra godt. Avokado smaker fantastisk til og metter også godt.
4 personer
20 minutter
Glutenfri hvis du bruker glutenfritt brød
Ingredienser:
-
3 dl rapsolje
-
2 ss olivenolje
-
1 egg
-
1 eggeplomme
-
1 hvitløksfedd
-
2 ts dijonsennep
-
3 ss sitronsaft
-
1 klype pepper
-
1 klype salt
-
1 neve fersk dill
Tilbehør
- 1.5 kg reker
- 2 avokado
- Surdeigsbrød
Slik gjør du:
- For å lage aiolien kan du ha egg, eggeplomme, hvitløk, dijonsennep, sitronsaft, pepper og salt i en høy kolbe eller et dl-mål. Bruk en stavmikser til å mikse det sammen.
- Tilsett rapsolje i en tynn stråle mens stavmikseren kjører. Aiolien vil tykne etterhvert som du heller i oljen.
- Hell til slutt i olivenolje mens stavmikseren fortsatt kjører.
- Smak til med sitronsaft og rør inn hakket dill.
- Server rekene med aioli, avokado og surdeigsbrød.
Tips: Hvis du har glutenallergi så bytter du ut surdeigsbrødet med et glutenfritt brød.