Brokkoli, pasta og bacon - siderett

    Denne gode retten kan du enten spise som den er, som en god lunsj eller middag.

    Denne gode retten kan du enten spise som den er, som en god lunsj eller middag. Eller så er den helt super som tilbehør til grillmat, fisk eller kylling. Litt rosiner passer helt perfekt sammen med salt bacon. Litt krønsj fra mandlene er heller ikke dumt. Bruk gjerne brokkolitopper som er en nyhet hos Obs, de er ganske så geniale.

    Siderett til ca. 4 personer

    Glutenfri (hvis du bruker glutenfri pasta)

    35 minutter

    Ingredienser:

    • 1 neve mandler
    • 150 g makaroni/pastaskruer
    • 2 ss olje til steking
    • 1 ss smør til steking
    • 125 g bacon
    • 200 g brokkolitopper
    • 1 hvitløksfedd
    • 2 ss hvitvinseddik
    • 1 ts dijonsennep
    • 0.5 dl olje
    • 1 klype salt
    • 1 klype pepper
    • 1 ss sitronsaft
    • 1 neve rosiner
    • 2 ss rømme 

    Slik gjør du: 

    1. Hakk mandlene og stek dem på 200 grader i ca. 3 minutter til de er gylne.
    2. Kok pasta etter pakkens anvisning.
    3. Varm opp olje og smør i en stekepanne og stek bacon i biter til det er sprøtt.
    4. Del brokkolitoppene i litt mindre biter og ha dem i pannen sammen med litt mer olje og presset hvitløk. Stek i 4 minutter før du trekker pannen av varmen og har i pastaskruene.
    5. Rør sammen hvitvinseddik og dijonsennep. Rør inn olje i en tynn stråle. Rør til slutt inn sitronsaft, salt og pepper. 
    6. Rør dressingen inn i brokkolisalaten og ha i mandlene, rømme og rosinene.
    7. Bland alt godt sammen før du heller det over på et serveringsfat.