Lun pastasalat med ovnsstekte grønnsaker
Dette er en lun og god pastasalat med masse deilige grønnsaker. Den er helt super å ta med seg på stranden eller en tur i skogen.

Dette er en lun og god pastasalat med masse deilige grønnsaker. Den er helt super å ta med seg på stranden eller en tur i skogen. Hvis du skal ha lunsjbesøk så er dette retten som er perfekt å servere i hagen. Kanskje piknik i hagen er tingen?
4 pers
Glutenfri /bruk glutenfri pasta
45 min
Ingredienser:
-
1 squash
-
1 pakke cherrytomater
-
2 rødløk
-
4 ss olivenolje
-
1 hel hvitløk
-
50 g pinjekjerner
-
200 g pastaskruer (gjerne fullkorn)
-
3 ss olivenolje
-
2 ss sitronsaft
-
1 stor neve revet parmesan
-
10 sorte oliven
-
1 basilikumplante
-
Salt
-
Pepper
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 210 grader over/undervarme. Legg et bakepapir på et stekebrett og sett til side.
- Skrell squashen så det meste av det grønne skallet fjernes, men la det være igjen litt. Skjær squashen i litt store terninger, del cherrytomatene i to og kutt løken i litt store deler (fjern skallet først). Ha alt i en skål og rør inn olje. Hell alt over på stekebrettet.
- Del hele hvitløken i to på langs og legg den med kuttsiden ned på stekebrettet.
- Stek i ca. 40 minutter eller til grønnsakene er skikkelig godt stekt.
- Mens grønnsakene steker kan du koke pasta og sette til side.
- Stek pinjekjernene i en tørr panne til de er gylne.
- Bland sammen pasta, stekte grønnsaker, pinjekjerner, olivenolje, sitronsaft, revet parmesan, oliven og grovhakket basilikum.
- Smak til med salt og pepper.