Kylling, oliven og fetasalat

    En salat til middag skal mette ordentlig og ha mange gode ingredienser. Denne salaten kan du helt fint spise som en fullverdig lunsj eller middag, eller så kan du ha den ved siden av grillmaten for eksempel.

    En salat til middag skal mette ordentlig og ha mange gode ingredienser. Denne salaten kan du helt fint spise som en fullverdig lunsj eller middag, eller så kan du ha den ved siden av grillmaten for eksempel, kanskje til grillet kylling? Denne salaten er forresten en god rett å servere som lunsj på 17.mai etter en stor frokost hvor man kanskje er litt mett.

    2-3 pers
    30 min
    Glutenfri-bruk glutenfritt brød

    Ingredienser:

    • 1 kyllingfilet med skinn

    • Olje til steking

    • 8-10 små poteter, kokefaste

    • 2 hjertesalat

    • 2 never fersk spinat/ruccola

    • 50 g fetaost

    • 1 neve fersk basilikum

    • 4 ss fersk dill

    • 10 oliven

    • 2 ts dijonsennep

    • 1.5 ss hvitvinseddik

    • 2 ss sitronsaft

    • 2 klyper salt

    • 1 klype pepper

    • Ca. 0.5-1 dl olivenolje (ikke extra virgin)

    • Surdeigsbrød

    Slik gjør du: 

    1. Forvarm ovnen til 200 grader.
    2. Del potetene i tre og kok dem møre. Hell av vannet og la dem dampe fra seg.
    3. Varm en stekepanne med olje på medium/høy varme. Salte og pepre kyllingen og legg den med skinnet ned i den varme pannen. Legg også potetene i pannen.
    4. Når skinnet er skikkelig gyllent kan du sette kylling og poteter i ovnen. Stek i ca. 11-12 minutter. La kyllingen hvile i 5 minutter før du skjærer den opp.
    5. I en stor salatbolle kan du ha salat, spinat, fetaost, basilikum, dill og oliven.
    6. For å lage dressingen kan du blande sammen dijonsennep, hvitvinseddik, sitronsaft, salt og pepper. Visp inn oljen, bruk så mye du ønsker.
    7. Server salaten med surdeigsbrød. Stek gjerne skivene i litt olje i en varm panne så de blir crispy.