Couscoussalat med svin ytrefilet

    Hva med å blande svin med litt søte smaker fra Afrika? Couscous og svinekjøtt sammen kan kjapt bli familiens nye middagsfavoritt!

    Hva med å blande svin med litt søte smaker fra Afrika? Couscous og svinekjøtt sammen kan kjapt bli familiens nye middagsfavoritt! Svinekjøttet kan byttes ut med nakke- eller svinekoteletter, eller annen type kjøtt.

    Denne retten kan du gjerne servere med en frisk yoghurtdressing bestående av yoghurt naturell, basilikum, limesaft, salt og pepper. 

    Oppskrift på couscoussalat med svin ytrefilet

    Totaltid 20 minutter

    Dette trenger du til 4 porsjoner: 

    • 3 dl appelsinjuice

    • 3 dl couscous

    • 1 appelsin, uten skall og i biter

    • 4 ss tørket aprikos, i skiver

    • 2 vårløk, i skiver

    • 2 dl fersk spinat

    • 0,5 ts salt

    • 0,25 ts pepper

    • 800 g svin ytrefilet

    • 4 ss søt chilisaus

    • 2 ss smør

    Slik lager du Couscoussalat med svin ytrefilet

    Couscous

    1. Kok opp appelsinjuicen og dra kjelen bort fra varmen. Rør inn couscousen og legg på lokk. La stå og trekke i 5 minutter. Rør couscousen luftig med en gaffel.

    2. Vend inn appelsin, aprikos, vårløk og spinat. Smak til med salt og pepper.

    Svin ytrefilet

    1. Skjær svinefileten i fingertykke skiver og pensle skivene med søt chilisaus. Krydre med salt og pepper.

    2. Stek skivene i smør på middels varme til de er gjennomstekt, men fremdeles saftige. Dette tar ca. 8 minutter.

     

    Visste du dette?

    Couscous er gryn fremstilt av semule av durumhvete. Navnet stammer fra arabisk «kuskusi» og er av berbisk opprinnelse. Det er avledet av «seksu» som betyr velrullet, velformet eller rundet.