Brokkoli- og baconsalat
Kombiner sprø og sunn brokkoli med bacon og du får en hit til 17.mai frokosten!
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1280,format=auto/globalassets/obs-2.0/oppskrifter/2023/mai/brokkolisalat-1.jpg?ref=A1F850CF75)
Kombiner sprø og sunn brokkoli med bacon og du får en hit til 17.mai frokosten!
Glutenfri / Vegetar / 30 min
INGREDIENSER:
Salat:
- 2 brokkoli
- 2 pakker bacon (ca 150-200 g)
- 1/2 rødløk
- 2 neve revet cheddar
- 4 ss gresskarkjerner
- 4 ss tranebær
Dressing:
- 2 dl majones
- 2 ts hvitvinseddik
- 2 ts sitronsaft
- Skall fra ½ sitron
- Klype salt
- 2 ts dijonssennep
FREMGANGSMÅTE:
- Spre gresskarkjernene utover et stekebrett og stek på 200 grader i 6-8 minutter.
- Lag dressingen ved å røre sammen alle ingrediensene.
- Sprøstek bacon og kutt det i små biter.
- Skjær toppene av brokkoliene, små biter.
- Bland så brokkoli, bacon, finhakket rødløk, gresskarkjernene, cheddar og tranebær i en stor bolle.
- Rør inn dressingen og voila!