Restetips fra Toro
Spar miljøet og lommeboka - vær smart og bruk matrestene i neste dags middag.
Spar miljøet og lommeboka - vær smart og bruk matrestene i neste dags middag.
Brødrester kan bli til krutonger i salat eller suppe, eller brukes i lokket på en grateng:
- Krutonger:
-
- Del brødrestene i passe store biter
- Fres raskt i pannen med litt olje. Smak gjerne til med krydder og urter som basilikum, persille, hvitløk eller chili.
- Hell over salaten eller suppen
-
- Gratenglokk:
-
- Ristbrødrestene tørt i ovnen på 180 grader i 15 minutter.
- Kjør brødet i en foodprocessor til det er helt fint.
- Strø over gratengen
-
Ris kan brukes i en gryte:
- Bruk ris i lapskaus eller en viltgryte
-
- Lag din favorittgryte eller suppe.
- Rett før den skal serveres, hell oppi ris-restene og rør rundt.
- Risen trekker fort til seg varmen
- Risen gjør måltidet fyldigere og mer mettende
-
Overmodne bananer har mange bruksområder, blant annet i pannekaker, vafler eller smoothies:
- Pannekaker
- Mos bananen og miks med havregryn, melk, egg, og litt bakepulver og vaniljesukker.
- Stek i pannen og server med honning, bær, syltetøy eller Nugatti
- Per banen, ca. 1 dl havregryn, 1 egg, 0,5 dl melk, 0,5 ts bakepulver, 0,5 dl vaniljesukker
- Smoothies
-
- Del bananen i passe store biter
- Frys ned, og du har banen til neste gang du skal lage smoothie
-
For flere matreddertips, les disse rådene for hvordan du kan pimpe opp Toro-posene.
Artikkelen er skrevet i samarbeid med Toro.