Vegetarpizza
Kjempegod vegetarpizza med grov, mettende pizzabunn, toppet med masse grønnsaker som gir ekstra mye smak.
Kjempegod vegetarpizza med grov, mettende pizzabunn, toppet med masse grønnsaker som gir ekstra mye smak. Hvis det blir noe igjen etter middagen, kan det bli en superkul overraskelse i matpakken i morgen!
Har du prøvd Pizza Bianco, altså hvit pizza? Bytt ut tomatsausen med Crème Fraîche som du tilsetter litt friske urter og hvitløk, så er du der!
Oppskrift på vegetarpizza med grov pizzadeig
Totaltid 50 minutter.
Til 4 porsjoner trenger du:
Grov pizzadeig
-
5 dl lukent vann
-
50 g gjær
-
1 ts salt
-
4 ss olivenolje
-
4 dl sammalt hvete
-
6-7 dl hvetemel
-
3 dl tomatsaus
-
4 mozzarella
-
4 dl revet ost
Forslag til pizzafyll
-
0,5 paprika, i tynne skiver
-
0,5 purre
-
2 tomater
-
12 svarte oliven
-
0,5 stekt squash i biter
-
10 blader basilikum
Slik lager du vegetarpizza med grov pizzabunn
-
Ha ingrediensene til bunnen i en kjøkkenmaskin, og elt sammen til en smidig deig. Dekk til deigen med et kjøkkenhåndkle, og la heve i 30 minutter på en lun plass.
-
Sett stekeovnen på 250°C.
-
Del deigen i fire deler som kjevles ut til bunner. Fordel ønsket fyll på bunnene.
-
Stek nederst i ovn i ca. 10 minutter eller til bunnene er sprø og osten er smeltet.
Visste du dette?
Etruskerne og grekerne lagde en slags pizza allerede ca. 1000 år før vår tidsregning. En grov leiv ble lagt mellom steinene i et bål, og når den var ferdig ble den krydret og dyppet i kjøttkraft og forskjellige sauser.