Pizzasnurrer
Store og gode pizzasnurrer er litt av en snack du kan sende med barna på tur, eller i matpakken.
Store gode pizzasnurrer er litt av en snack du kan sende med barna på tur, eller i matpakken. Kanskje ikke hver dag, men en gang i blant når du skal overraske med noe skikkelig godt. Denne deigen er veldig enkel å jobbe med, og resultatet blir kjempebra. All gjærbakst er ferskvare så de er absolutt best rykende ferske. Hvis du ikke spiser dem samme dag, kan du fryse dem ned.
Gluten / Vegetar / 12-13 stk / 2 timer
INGREDIENSER:
Deig:
- 575 g hvetemel
- 1 pakke tørrgjær
- 1 ts salt
- 100 g smeltet smør
- 3.5 dl melk
Pizzasaus og fyll:
- 5-6 ss ferdig pizzasaus eller hjemmelaget
- 1 stor gulrot
- 1 pose revet mozzarella
- 1 ss pizzakrydder
- 2 klyper salt
FREMGANGSMÅTE:
- Ha hvetemel, gjær og salt i en kjøkkenmaskinbolle.
- Smelt smøret og hell i melken, varm opp til ca. 35 grader (lunkent) og hell det i de tørre ingrediensene.
- Elt med eltekrok i 10 minutter før du har deigen i en smurt bolle. Dekk til og hev til dobbel størrelse, ca. 60 minutter.
- Hvelv deigen på en lettmelet benk og kjevle ut et rektangel
- Smør utover pizzasaus, revet gulrot, pizzakrydder og revet ost.
- Rull sammen til en pølse og del i 12-13 emner.
- Legg enten i muffinsformer eller på et stekebrett.
- Hev bollene mens ovnen varmer seg til 215 grader.
- Stek i ca 16 minutter.
- Avkjøl.