For garantert levering før julaften, bruk klikk og hent og få hentemelding innen to timer.

    Helgepizza med mozzarella og salami

    Hjemmelaget pizza fylt med nydelig fersk mozzarella, hjemmelaget tomatsaus av cherrytomater og en god salami. Lag gjerne deigen til pizzaen noen dager før og la den ligge i kjøleskapet. Da får bunnen mer smak, men det er ikke nødvendig.

    Helgepizza med mozzarella og salami

    Hjemmelaget pizza fylt med nydelig fersk mozzarella, hjemmelaget tomatsaus av cherrytomater og en god salami. Lag gjerne deigen til pizzaen noen dager før og la den ligge i kjøleskapet. Da får bunnen mer smak, men det er ikke nødvendig.

    1 medium stor pizza / 2 timer + heving i kjøleskap / Gluten

    INGREDIENSER:

    Bunn:

    • 250 g hvetemel
    • 1.5 ts tørgjær
    • 1.5 ts salt
    • 1.5 ts sukker
    • 2 dl lunkent vann

    Fyll:

    • 200 g søte cherrytomater
    • 3 ss olivenolje
    • 2 hvitløksfedd
    • 1 ts tørket oregano
    • 1 klype salt
    • 1 klype pepper
    • 1.5 fersk mozzarella
    • 6 skiver salami
    • Fersk basilikum
    • Fersk oregano

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Ha alle ingrediensene til pizzabunnen i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Elt i 7 minutter før du elter for hånd i 2 minutter. Legg deigen i en bolle smurt med litt olivenolje og dekk til. La deigen heve til dobbel størrelse, 1-2 timer.
    2. Press luften ut av deigen og pakk den inn i plast. Legg den i kjøleskapet natten over, eller i opp til 3 dager. Du kan også bruke deigen allerede etter første heving, men da får den noe mindre smak enn hvis du lar den ligge i kjøleskapet en liten stund.
    3. Den dagen du skal lage pizzaen tar du deigen ut av kjøleskapet. Legg den på et bakepapir og dekk til med plast. La deigen ligge der i minst 60 minutter, gjerne 90 minutter. Samtidig som du tar deigen ut av kjøleskapet kan du sette ovnen på 270 grader over/undervarme. Sett et stekebrett inn fra starten av så det blir skikkelig varmt. Poenget er at stekebrettet skal bli veldig varmt, derfor setter du ovnen på såpass tidlig.
    4. Varm olivenolje i en stekepanne. Ha i cherrytomater delt i to og stek dem på medium/høy varme til de gir fra seg saften og blir ganske godt stekt. Ha i presset hvitløk og tørket oregano, stek i 1 minutt til før du trekker pannen av varmen.
    5. Trekk deigen utover bakepapiret til du får en litt stor firkant som passer inn på stekebrettet.
    6. Fordel cherrytomatsausen på pizzabunnen og ha over fersk mozzarella i biter, salami og litt tørket oregano.
    7. Ta det varme stekebrettet ut av ovnen og skyv pizzaen over på det.
    8. Stek i ca. 9-10 minutter.
    9. Før servering kan du ha over fersk basilikum og fersk oregano.