Tunfiskpasta

    Tenk at noe så enkelt kan smake så godt, og være så sunt. Gjort på et øyeblikk er det også!

    Pasta med tunfisk er sunt, raskt og smaker så godt. Server denne gode pastaretten med et godt, saftig brød og bytt ut hvit pasta med  fullkornspasta hvis du vil ha retten enda litt sunnere. 

    Oppskrift på tunfiskpasta 

    Totaltid 15 minutter

    Til 4 porsjoner trenger du:

    • 400 g pasta

    • 1 løk

    • 2 fedd hvitløk

    • 2 ss olivenolje

    • 1 ss tomatpuré

    • 1 boks hakkede tomater

    • 0,5 ts salt

    • 0,25 ts pepper

    • 2 bokser tunfisk i olje

    • 12 cherrytomater, delt i to

    • 2 ss fersk timian eller persille, hakket (kan sløyfes)

    Slik lager du tunfiskpasta:

    1. Kok pastaen som anvist på pakken.

    2. Skrell og hakk løk og hvitløk, og surr i olje til løken er blank.

    3. Tilsett tomatpuré og surr videre i 1 minutt. Ha over hakkede tomater og kok i 5 minutter. Smak til sausen med salt og pepper.

    4. Sil vekk væsken fra boksene med tunfisken og ha fisken over i sausen.

    5. Sil vannet fra pastaen. Vend pastaen i sausen og servér med delte cherrytomater og fersk timian.

     

    Visste du dette?

    Tunfisken hører til makrellfamilien, og det finnes åtte forskjellige arter. De lever i alle verdenshavene, men ikke i polhavene. Hermetisk tunfisk er ofte en art som kalles bukstripet bonitt. Den veier vanligvis 8-10 kg og er ca 80 cm lang.