Stor Lasagne
En stor lasagne til alle vårens festligheter. Det kommer både dugnader, 17.mai, konfirmasjoner, fester og bursdager fremover. Da er det greit å ha en oppskrift som mater mange. Hos Obs har de i tillegg til alle ingrediensene også et stort utvalg festutstyr.

En stor lasagne til alle vårens festligheter. Det kommer både dugnader, 17.mai, konfirmasjoner, fester og bursdager fremover. Da er det greit å ha en oppskrift som mater mange. Hos Obs har de i tillegg til alle ingrediensene også et stort utvalg festutstyr.
1 langpanne / Gluten / 90 min
INGREDIENSER
Kjøttsaus:
- 1 stor gulrot
- 2 store sjalottløk
- 3 hvitløksfedd
- 3 ss olivenolje
- 800 g kjøttdeig
- 3 ss tomatpuré
- 4 bokser hermetiske tomater
- 1 klype sukker
- 2 dl vann
- 2 ss flytende kjøttfond
- 2 klyper salt
- 2 klyper pepper
Hvit saus (bechamel):
- 100 g smør
- 100 g hvetemel
- 1 l helmelk
- ½ muskatnøtt, revet
- 1 ts salt
- 1 klype pepper
- 350 g revet ost (mozzarella)
- 1 pakke lasagneplater
FREMGANGSMÅTE:
- Finhakk gulrøtter og sjalottløk.
- Varm opp olje på medium varme i en litt stor kjele og stek gulrøtter og løk i 5-6 minutter før du har i presset hvitløksfedd.
- La det surre i 2 minutter før du heller alt over i en bolle.
- Ha i litt mer olje og stek kjøttdeigen på høy varme til den er brunet. Ha i tomatpuré og la det steke i 1 minutt før du heller grønnsakene tilbake.
- Hell i hermetiske tomater, sukker, vann og flytende kyllingfond.
- Sett på lokk og la alt småkoke mens du lager den hvite sausen.
- Smak til med salt og pepper helt til slutt.
- Lag den hvite sausen ved å smelte smør i en kjele på medium varme.
- Tilsett hvetemel og visp alt sammen, la det surre mens du visper i 2 minutter før du heller i melken, litt av gangen.
- La sausen tykne litt mellom hver gang du heller i melk.
- Når all melken er i, kan du la sausen småkoke i 5 minutter. Pass på at den ikke brenner seg i bunnen.
- Ha i revet muskatnøtt, salt og pepper.
- Sett frem en stor langpanne.
- Start med å legge et lag kjøttsaus i bunnen, så et tynt lag hvit saus, så lasagneplater.
- Fortsett lagvis og avslutt med et lag kjøttsaus og hvit saus.
- Fordel osten på toppen.
- Stek på 175 grader varmluft i 40 minutter.