Stor Lasagne

    En stor lasagne til alle vårens festligheter. Det kommer både dugnader, 17.mai, konfirmasjoner, fester og bursdager fremover. Da er det greit å ha en oppskrift som mater mange. Hos Obs har de i tillegg til alle ingrediensene også et stort utvalg festutstyr.

    En stor lasagne til alle vårens festligheter. Det kommer både dugnader, 17.mai, konfirmasjoner, fester og bursdager fremover. Da er det greit å ha en oppskrift som mater mange. Hos Obs har de i tillegg til alle ingrediensene også et stort utvalg festutstyr.

    1 langpanne / Gluten / 90 min

    INGREDIENSER

    Kjøttsaus:

    • 1 stor gulrot
    • 2 store sjalottløk
    • 3 hvitløksfedd
    • 3 ss olivenolje
    • 800 g kjøttdeig
    • 3 ss tomatpuré
    • 4 bokser hermetiske tomater
    • 1 klype sukker
    • 2 dl vann
    • 2 ss flytende kjøttfond
    • 2 klyper salt
    • 2 klyper pepper

    Hvit saus (bechamel):

    • 100 g smør
    • 100 g hvetemel
    • 1 l helmelk
    • ½ muskatnøtt, revet
    • 1 ts salt
    • 1 klype pepper
    • 350 g revet ost (mozzarella)
    • 1 pakke lasagneplater

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Finhakk gulrøtter og sjalottløk.
    2. Varm opp olje på medium varme i en litt stor kjele og stek gulrøtter og løk i 5-6 minutter før du har i presset hvitløksfedd.
    3. La det surre i 2 minutter før du heller alt over i en bolle.
    4. Ha i litt mer olje og stek kjøttdeigen på høy varme til den er brunet. Ha i tomatpuré og la det steke i 1 minutt før du heller grønnsakene tilbake.
    5. Hell i hermetiske tomater, sukker, vann og flytende kyllingfond.
    6. Sett på lokk og la alt småkoke mens du lager den hvite sausen.
    7. Smak til med salt og pepper helt til slutt.

     

    1. Lag den hvite sausen ved å smelte smør i en kjele på medium varme.
    2. Tilsett hvetemel og visp alt sammen, la det surre mens du visper i 2 minutter før du heller i melken, litt av gangen.
    3. La sausen tykne litt mellom hver gang du heller i melk.
    4. Når all melken er i, kan du la sausen småkoke i 5 minutter. Pass på at den ikke brenner seg i bunnen.
    5. Ha i revet muskatnøtt, salt og pepper.

     

    1. Sett frem en stor langpanne.
    2. Start med å legge et lag kjøttsaus i bunnen, så et tynt lag hvit saus, så lasagneplater.
    3. Fortsett lagvis og avslutt med et lag kjøttsaus og hvit saus.
    4. Fordel osten på toppen.
    5. Stek på 175 grader varmluft i 40 minutter.