Stor porsjon bolognese
Dette er en stor porsjon bolognese som gjør at du kan fryse den ned i poser. Veldig kjekt å ha middag klar i fryseren.
Dette er en stor porsjon bolognese som gjør at du kan fryse den ned i poser. Veldig kjekt å ha middag klar i fryseren.
1 stor porsjon Bolognese / Glutenfri / Kjøtt
INGREDIENSER:
- Olje til steking
- 2 pakker kjøttdeig (800 g)
- 3 gulrøtter
- 5 selleristenger
- 1 stor løk
- 3 hvitløksfedd
- 100 g tomatpuré
- 1 boks linser i lake
- 4 bokser hakkede tomater
- 1 boks vann
- 2 ss flytende kyllingfond eller 2 terninger buljong
- 1 liten ts sukker
- 1-2 ts salt
- 2 ts tørker oregano
FREMGANGSMÅTE:
- Stek kjøttdeigen i litt olje i en stekepanne. Samtidig kan du steke hakket løk, finhakket selleristang og revet gulrot i en litt stor gryte. Stek i 5-6 minutter til grønnsakene er myke. Tilsett den stekte kjøttdeigen, tomatpuré og presset hvitløk og stek i 1 minutter. Ha i hakkede tomater, vann, kyllingfond, linser (skyll dem først), sukker, salt og oregano.
- Legg på lokk og la det småkoke i 15 minutter eller lenger om du har tid.
- Avkjøl helt før du har sausen over på fryseposer og fryser ned.