Spagetti og kyllingkjøttboller

    Spagetti og kjøttboller av kyllingkjøttdeig er en sikker vinner som kommer til å slå an hos alle i familien.

    Spagetti og kyllingkjøttboller

    Spagetti og kjøttboller av kyllingkjøttdeig er en sikker vinner som kommer til å slå an hos alle i familien. Hvis du ikke vil lage kjøttboller, kan du bruke de samme ingrediensene til å lage en vanlig kjøttsaus.

    4 personer
    Glutenfri (bruk glutenfri spagetti)
    40 min

     

    Ingredienser kjøttboller:

    • 400 g kyllingkjøttdeig
      1 finhakket sjalottløk
      1 hvitløksfedd, presset
      2 ts tørket timian
      2 klyper salt
      1 klype pepper
      1 neve revet parmesan
      2 ss olje til steking

    Ingredienser saus:

    • 1 finhakket sjalottløk
    • 1 ss balsamicoeddik
    • 2 bokser hermetiske tomater
    • 1 dl vann
    • 1 ss flytende kyllingfond
    • 1 ts tørket timian
    • Spagetti
    • Parmesan

    Slik gjør du: 

    1. Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene. Bruk en liten skje til å lage små kjøttboller. Stek dem i olje i en stor stekepanne.
    2. Når kjøttbollene er blitt brune på hver side, kan du ha i litt mer olje, sjalottløk og balsamicoeddik. Stek i 2 minutter før du har i hermetiske tomater, vann, kyllingfond og timian.
    3. La småkoke til kjøttbollene er gjennomkokt.
    4. Server kjøttboller med kokt spagetti. Dryss gjerne over litt parmesan før servering.