Spagetti og kjøttboller med grønnsakssaus
Spagetti, kjøttboller og en saus masse grønnsaker er en god og smart måte å få barn til å spise grønnsaker på.
Spagetti, kjøttboller og en saus masse grønnsaker er en god og smart måte å få barn til å spise grønnsaker på.
4 personer / Glutenfri (bruk glutenfri pasta) / 40 min
INGREDIENSER:
Tomat og grønnsakssaus:
- 1/2 løk
- 2-3 gulrøtter
- Stilken av 1 brokkoli
- 3 ss olivenolje
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss tomatpuré
- 2 bokser tomater
- 2 ss flytende kyllingfond
- 3 dl vann
- 1/4 blomkål
- 2 klyper salt
- 2 klyper pepper
Kjøttboller:
- 400 g kjøttdeig
- 1 neve parmesan
- 2 ss finrevete brokkolitopper
- Olje til steking
- Pasta etter eget ønske (gjerne fullkornspasta)
FREMGANGSMÅTE:
- Finhakk løk, riv gulrøtter og stilken av 1 brokkoli (du kan bare fjerne det ytterste laget på stilken og rive resten).
- Varm olje i en kjele og stek grønnsakene i 6 minutter på medium varme.
- Press i hvitløk og rør inn tomatpuré. Stek i 2 minutter før du heller i hakkede tomater, kyllingfond, vann, blomkål, salt og pepper.
- Kok opp og la det småkoke i 5 minutter før du kjører alt med en stavmikser. Når du har en jevn og glatt saus kan du sette på lokk og la det småkoke til du har gjort klar kjøttbollene.
- Rør sammen kjøttdeig, finrevet parmesan og finrevete brokkolitopper. Bruk et fint rivjern og riv rett og slett toppene av brokkolien.
- Rull små kjøttboller på størrelse med en cherrytomat.
- Varm olje i en stekepanne og stek kjøttbollene på ganske høy varme så de brunes. De trenger ikke være gjennomstekt, men brunet på utsiden. Ha kjøttbollene med stekefettet i tomatsausen og la alt småkoke i 10 minutter.
- Server kokt pasta til.