Sommerpasta med cherrytomater, asparges og nykål
En sommerlig favorittpasta med nykål eller spisskål, asparges, masse tomater, spekeskinke og mozzarella.
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1280,format=auto/globalassets/obs-2.0/oppskrifter/2023/juli-august/pasta-med-mozzarella.jpg?ref=DF92F16D68)
En sommerlig favorittpasta med nykål eller spisskål, asparges, masse tomater, spekeskinke og mozzarella.
2 voksne + 2 barn / 35 min / Glutenfri (bruk glutenfri pasta)
INGREDIENSER:
- 200 g cherrytomater av god kvalitet
- 3 ss olivenolje
- 1 god klype salt
- 1 pakke spekeskinke
- 200 g pasta
- ¼ nykål
- 4 ss olje
- 2 ss smør
- 1 bunt asparges
- 1 bunt bladpersille
- 1 skvis sitronsaft
- 1 klype salt
- 1 neve revet parmesan
- 1 fersk mozzarella
FREMGANGSMÅTE:
- Ha tomatene i en stor ildfast form. Hell over olje og salt og bland det sammen.
- Stek det i ovnen på 190 grader varmluft i 15 minutter.
- Ta tomatene ut av ovnen. Fordel spekeskinken over tomatene i formen og stek videre i 10 minutter så spekeskinken blir sprø.
- Kok spagettien etter pakkens anvisning, spar på 1 dl av kokevannet.
- Varm 4 ss olivenolje og 2 ss smør i en stekepanne. Finstrimle nykålen og stek den i pannen i 3 minutter. Dryss over en liten klype salt.
- Skjær hver av aspargesene i 3 og stek dem sammen med nykålen i 2 minutter før du har i tomatene, spagettien, hakket bladpersille, sitronsaft, revet parmesan og salt etter smak.
- Hvis du vil ha litt mer saus, kan du ha i litt av kokevannet som du sparte fra spagettien.
- Fordel mozzarellaen og spekeskinken over. Noen dråper med olivenolje er ikke feil.