Pasta i ovn
Dette er en rask variant av vegetarlasagne, bare med pastaskruer. Her kan du lure inn ekstra grønnsaker, og du kan bruke opp rester du har i kjøleskapet.
Dette er en rask variant av lasagne, bare med pastaskruer. Her kan du lure inn ekstra grønnsaker, og du kan bruke opp rester du har i kjøleskapet. Og barna kommer til å elske det! La pastaretten være vegetarisk eller spe på med rester av kylling, kjøttdeig, biffkjøtt eller litt pølse, om du har det på lur.
Oppskrift på pasta i ovn
Totaltid 25 minutter.
Steketid 10 minutter.
Til 4 porsjoner trenger du:
-
400 g pastaskruer eller annen pasta
-
600 g ulike grønnsaker i biter, f.eks. paprika, løk, blomkål, brokkoli og squash
-
1 ss olje til steking
-
2 bokser hakkede tomater
-
2 dl lettrømme
-
1 ts tørkede urter som f.eks. basilikum, oregano eller timian
-
0,5 ts salt
-
0,25 ts pepper
-
2 dl revet ost
Slik lager du pasta i ovn
-
Sett ovnen på 200 °C.
-
Kok pastaen som anvist på pakken. Sil vannet fra pastaen.
-
Stek grønnsakene raskt i litt olje.
-
Visp sammen hakkede tomater, rømme, urter, salt og pepper i en bolle. Vend pasta og grønnsaker sammen, og ha alt i en ildfast form.
-
Dryss over revet ost, og gratiner midt i ovnen i ca 10 minutter, eller til osten har smeltet.
Visste du dette?
Visste du at tomat faktisk ikke er en grønnsak, men en frukt? Og visste du at i Valencia i Spania er det en egen tomatfestival som heter Tomatino? Der knuses det tonnevis av tomater i august hvert år!