One pot-pasta- og soppgryte
Litt avhengig av hvor raskt du klarer å kutte grønnsakene, tar det rundt 25 minutter å lage denne middagen. Du kan ha alt i en og samme gryte så det blir lite oppvask etter middagen. I tillegg er den veldig god og mild i smaken, en skikkelig kosemiddag på en høstdag.
Litt avhengig av hvor raskt du klarer å kutte grønnsakene, tar det rundt 25 minutter å lage denne middagen. Du kan ha alt i en og samme gryte så det blir lite oppvask etter middagen. I tillegg er den veldig god og mild i smaken, en skikkelig kosemiddag på en høstdag.
4 personer / 25 min / Gluten
INGREDIENSER:
- 3 store sjampinjonger
- 2 ss olje
- 1 ss smør
- 1 sjalottløk
- 2 hvitløksfedd
- 1 boks kikerter
- 2 ts merian
- 200 g makaroni/små pasta
- 5 dl vann
- 2 dl matfløte/kremfløte
- 2 ss flytende kyllingfond
- 40 g parmesan
- 1 god skvis sitronsaft
- 1 fersk mozzarella
- 1 bunt bladpersille
FREMGANGSMÅTE:
- Kutt soppen i litt små biter og stek den på ganske høy varme med olje i en panne.
- Mens soppen steker (den skal bli ganske gyllen), kan du hakke opp sjalottløken og hvitløken i små biter. Skyll kikertene og riv parmesanen så alt er klart.
- Ha smøret i pannen sammen med sjalottløk, hvitløk, kikerter og merian. Stek alt i 2 minutter før du har i makaroni, vann, fløte og flytende kyllingfond.
- Sett på lokk og la alt koke til makaronien er myk.
- Rør inn revet parmesan og en god skvis sitronsaft.
- Riv mozzarellaen i biter og ha den over pastaen sammen med bladpersille.
- Sett lokket på så mozzarellaen smelter.
- Server.