Makaronilasagne

1 stor lasagne / Gluten / 60 min
INGREDIENSER:
- 150 g makaroni
- 40 g smør
- 30 g hvetemel
- 5 dl melk
- ½ ts salt
- ½ ts muskat
- Olje til steking
- 2 små gulrøtter
- 2 fedd hvitløk
- 2 selleristenger
- 2 sjalottløk/1/2 løk
- 400 g kjøttdeig
- 2 bokser tomater
- 2 ss flytende kyllingfond
- 1 ts salt
- 2 ts tørket oregano
- 1 pakke revet mozzarella
FREMGANGSMÅTE:
- Lag bolognesen ved å varme olje i en panne. Riv gulrøtter, kutt sellerien og løken i små terninger og press hvitløken med en hvitløkspresse. Ha alt dette sammen med kjøtt i pannen og stek til alt er gjennomstekt.
- Ha i tomater, flytende kyllingfond, salt og oregano.
- Kok opp og la det småkoke mens du gjør resten.
- Lag bechamele ved å smelte smøret i en kjele. Rør inn hvetemel og la det surre i 1 minutt før du visper inn litt og litt av melken i. Når all melken er tilsatt kan du la sausen småkoke i et par minutter. Rør inn salt og muskat.
- Rør tilslutt kokt makaroni inn i den hvite sausen.
- Ha først kjøttsausen i en ildfast form, så den hvite makaronisausen over.
- Topp med revet mozzarella og stek på 190 grader varmluft i ca 20 minutter.