Lammekjøttboller med plommetomatsaus

    Kjempegod og veldig enkel hverdagsmiddag for travle foreldre. Dette er en rett som er super å doble, fryse ned og tine på en travel dag.

    Lammekjøttboller med plommetomatsaus

    Kjempegod og veldig enkel hverdagsmiddag for travle foreldre. Dette er en rett som er super å doble, fryse ned og tine på en travel dag.

    Mengde: 2 voksne + 2 barn / Tid: 30 min / Glutenfri hvis du bruker glutenfri pasta

    INGREDIENSER:

    • 2 ss olje til steking
    • 1 pakke lammepølser, f.eks. fra Metervare
    • 2 hvitløksfedd
    • 1 boks hermetiske plommetomater
    • 1 dl kremfløte
    • 100 g pasta (makaroni eller lignende)
    • 1 potte basilikum
    • 1 neve parmesan
    • Salt etter smak

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Varm olje i en panne. Skvis kjøttboller ut av pølsene og brun dem.
    2. Ha i presset hvitløk, stek i 2 minutter før du heller i tomatene.
    3. Bruk en stekespade til å mose plommetomatene før du heller på kremfløte.
    4. La det putre mens pastaen koker. Hell vannet av pastaen og bland pasta, hakket basilikum og revet parmesan i tomatsausen.
    5. Smak til med salt.