Lammekjøttboller med plommetomatsaus
Kjempegod og veldig enkel hverdagsmiddag for travle foreldre. Dette er en rett som er super å doble, fryse ned og tine på en travel dag.
Kjempegod og veldig enkel hverdagsmiddag for travle foreldre. Dette er en rett som er super å doble, fryse ned og tine på en travel dag.
Mengde: 2 voksne + 2 barn / Tid: 30 min / Glutenfri hvis du bruker glutenfri pasta
INGREDIENSER:
- 2 ss olje til steking
- 1 pakke lammepølser, f.eks. fra Metervare
- 2 hvitløksfedd
- 1 boks hermetiske plommetomater
- 1 dl kremfløte
- 100 g pasta (makaroni eller lignende)
- 1 potte basilikum
- 1 neve parmesan
- Salt etter smak
FREMGANGSMÅTE:
- Varm olje i en panne. Skvis kjøttboller ut av pølsene og brun dem.
- Ha i presset hvitløk, stek i 2 minutter før du heller i tomatene.
- Bruk en stekespade til å mose plommetomatene før du heller på kremfløte.
- La det putre mens pastaen koker. Hell vannet av pastaen og bland pasta, hakket basilikum og revet parmesan i tomatsausen.
- Smak til med salt.