Lammebolognese

    Lammekjøttdeig er helt supert å bruke i en bolognese. Bland gjerne vanlig kjøttdeig med kjøttdeig av lam for å få enda mer smak. Velg gode råvarer i alt fra kjøttet til tomatene og hermetikken. Det vil gi resultater. La bolognesen koke i 1 time hvis du har tid, da blir den ekstra god.

    Lammekjøttdeig er helt supert å bruke i en bolognese. Bland gjerne vanlig kjøttdeig med kjøttdeig av lam for å få enda mer smak. Velg gode råvarer i alt fra kjøttet til tomatene og hermetikken. Det vil gi resultater. La bolognesen koke i 1 time hvis du har tid, da blir den ekstra god.

    6 personer
    Glutenfri
    45 min  

    Ingredienser:

    • 2 ss olje
    • 1 stor gulrot
    • 2 selleristenger
    • 1/2 gul løk
    • 2 hvitløksfedd
    • 400 g lammekjøttdeig
    • 400 g kjøttdeig
    • 2 ss tomatpuré
    • 2 ss balsamicoeddik
    • 1 ss flytende oksekraft (fond)
    • 2 bokser hermetiske tomater
    • 2-3 dl vann
    • 2 klyper salt
    • 1 klype sukker
    • 1 klype pepper
    • Pasta
    • Revet parmesan

    Slik gjør du: 

    1. Varm olje i en stor gryte eller stekepanne med høye kanter. Ha i hakket gulrot, selleristenger og finhakket løk. Stek i 7 minutter. Hell grønnsakene over i en skål og sett til side.
    2. I samme panne steker du lammekjøttdeig og kjøttdeig til det er gjennomstekt. Stek på høy varme.
    3. Ha grønnsakene tilbake i pannen og rør inn tomatpuré og balsamicoeddik. Stek i 2 minutter før du har i oksefond, hermetiske tomater, vann, salt, sukker og pepper.
    4. La det småkoke i 30-60 minutter avhengig av hvor god tid du har. Smak til med salt.
    5. Server med kokt pasta og gjerne litt revet parmesan.