Lammebolognese
Lammekjøttdeig er helt supert å bruke i en bolognese. Bland gjerne vanlig kjøttdeig med kjøttdeig av lam for å få enda mer smak. Velg gode råvarer i alt fra kjøttet til tomatene og hermetikken. Det vil gi resultater. La bolognesen koke i 1 time hvis du har tid, da blir den ekstra god.

Lammekjøttdeig er helt supert å bruke i en bolognese. Bland gjerne vanlig kjøttdeig med kjøttdeig av lam for å få enda mer smak. Velg gode råvarer i alt fra kjøttet til tomatene og hermetikken. Det vil gi resultater. La bolognesen koke i 1 time hvis du har tid, da blir den ekstra god.
6 personer
Glutenfri
45 min
Ingredienser:
- 2 ss olje
- 1 stor gulrot
- 2 selleristenger
- 1/2 gul løk
- 2 hvitløksfedd
- 400 g lammekjøttdeig
- 400 g kjøttdeig
- 2 ss tomatpuré
- 2 ss balsamicoeddik
- 1 ss flytende oksekraft (fond)
- 2 bokser hermetiske tomater
- 2-3 dl vann
- 2 klyper salt
- 1 klype sukker
- 1 klype pepper
- Pasta
- Revet parmesan
Slik gjør du:
- Varm olje i en stor gryte eller stekepanne med høye kanter. Ha i hakket gulrot, selleristenger og finhakket løk. Stek i 7 minutter. Hell grønnsakene over i en skål og sett til side.
- I samme panne steker du lammekjøttdeig og kjøttdeig til det er gjennomstekt. Stek på høy varme.
- Ha grønnsakene tilbake i pannen og rør inn tomatpuré og balsamicoeddik. Stek i 2 minutter før du har i oksefond, hermetiske tomater, vann, salt, sukker og pepper.
- La det småkoke i 30-60 minutter avhengig av hvor god tid du har. Smak til med salt.
- Server med kokt pasta og gjerne litt revet parmesan.