Kremet one pot pasta med kylling, bacon og basilikum

    Kremet one-pot pasta med kylling, bacon og basilikum. God, enkel og rask middag som nesten lager seg selv!

    Kremet one-pot pasta med kylling, bacon og basilikum. God, enkel og rask middag som nesten lager seg selv!

    4 personer / Glutenfri (hvis du bruker glutenfri pasta) / 30 min

    INGREDIENSER:

    • 2 ss olje til steking
    • 1 sjalottløk
    • 130 g bacon (1 pakke)
    • 5 store sjampinjonger
    • 600 g lårkjøtt av kylling
    • Salt og pepper
    • 5 dl makaroni
    • 2 hvitløksfedd
    • 4 dl vann
    • 1,5 ss flytende kyllingfond
    • 2 dl matfløte
    • 2 ss sitronsaft
    • 1 stor neve revet parmesan
    • 1 potte fersk basilikum
    • Salt og pepper

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Varm olje i en stor stekepanne og stek finhakket sjalottløk, hakket bacon og sjampinjongskiver. Stek det til baconet er sprøtt og sjampinjongen er brunet. Legg det på siden av stekepannen og ha i litt mer olje.
    2. Krydre kyllingen med salt og pepper og legg i pannen. Stek kjapt på begge sider så kyllingen blir litt brunet, men ikke gjennomstekt.
    3. Ha i makaroni og presset hvitløk og rør rundt.
    4. Hell i vann, kyllingfond og matfløte.
    5. Sett på lokk og la det småkoke i 12 minutter eller til makaronien er kokt.
    6. Det kan se ut som om sausen skiller seg litt, men det fikser seg.
    7. Rør inn sitronsaft, parmesan og hakket basilikum. Rør godt så sausen samler seg.
    8. Smak til med salt og pepper.