Gresskar-lasagne

    Lasagne som du kanskje ikke er helt kjent med, men som du absolutt burde teste ut. Gode smaker, ost og krydder.

    Gresskar-lasagne

    Lasagne med gresskar har du kanskje ikke prøvd før, men dette er en lasagne med gode smaker, ost og krydder.

    2 voksne + 3 barn / Gluten / 45 min

    INGREDIENSER:

    • 600 g flaskegresskar
    • 30 ml olivenolje
    • 1 ts kummin
    • 1 ts muskat
    • 2 gode klyper salt
    • 300 g pølsekjøtt (f.eks. Metervares parmesanpølse eller lammepølse)
    • 2 ss olje
    • 2 sjalottløk, finhakket
    • 2 hvitløkfedd, presset
    • 1 stor ss smør
    • 1 ss hvetemel
    • 4 dl melk
    • 1 neve mozzarella
    • Salt
    • 8 lasagneplater
    • 1 potte persille
    • 1 neve mozzarella
    • 80 g spekeskinke/serrano

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
    2. Skjær skallet av flaskegresskaret, del det i to og fjern innmaten. Kutt i små terninger.
    3. Fordel gresskaret utover et stekebrett og vend inn olje og krydder.
    4. Stek i 15 minutter.
    5. Mens gresskaret steker kan du varme en panne med olje på middels varme. Press
    kjøttet ut av pølsene, ha også i sjalottløk og hvitløk.
    6. Stek til pølsekjøttet er gjennomstekt.
    7. Rør inn hvetemel og visp inn melk, mozzarella og smak til med salt.
    8. La det småkoke i et par minutter.
    9. Knekk lasagneplatene til mindre biter og kok dem møre. Hell av vannet og rør
    bitene med lasagneplater inn i sausen.
    10. Rør gresskarterningene og hakket persille inn i sausen.
    11. Hell alt over i en ildfast form og dryss over ost. Legg til slutt serranoskinke over osten og
    gratiner i ovnen til lasagnen er gyllen.