Enkel spagetti bolognese med basilikum
Dette er en enkel versjon av en spagetti bolognese som er rask å lage. Det er digg med mye pepper, men bruk så mye du selv synes er godt. Fersk basilikum er viktig for å gjøre retten litt frisk.

Dette er en enkel versjon av en spagetti bolognese som er rask å lage. Det er digg med mye pepper, men bruk så mye du selv synes er godt. Fersk basilikum er viktig for å gjøre retten litt frisk.
3-4 personer
Glutenfri (bruk glutenfri spagetti)
30 min
Ingredienser:
- 2 ss olje til steking
- 10 cherrytomater
- 2 sjalottløk
- 2 hvitløksfedd
- 1 pakke kjøttdeig
- 2 ss tomatpuré
- 1 ss balsamicoeddik
- 1.5 dl vann
- 1 ts flytende kylling eller kjøttfond
- Salt
- Pepper
- 1 neve fersk basilikum
- Spagetti
- Parmesan
Slik gjør du:
- Varm opp olje i en stekepanne og stek cherrytomater delt i to og finhakket sjalottløk i ca. 6 minutter. Ha så i presset hvitløk og kjøttdeig. Stek til kjøttdeigen er gjennomstekt.
- Ha i tomatpuré og balsamicoeddik og la det surre i 1 minutt før du har i vann og fond.
- La småkoke i noen minutter så nesten alt vannet er kokt inn.
- Smak til med salt og pepper. Rør inn hakket basilikum.
- Server med kokt spagetti og revet parmesan.