En vill pasta med grønnkål
Pasta med reinsdyrkjøtt og grønnkål er en deilig og litt annerledes pastarett som passer nydelig på høsten.
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1280,format=auto/globalassets/obs-2.0/oppskrifter/2021/host/en-vill-pasta-5.jpg?ref=DA90D2C04B)
Pasta med reinsdyrkjøtt og grønnkål er en deilig og litt annerledes pastarett som passer nydelig på høsten.
3 personer / Gluten / 40 min
INGREDIENSER:
- 250 g pasta
- 7 store sjampinjonger
- 2 ss olje
- 2 ss smør
- 150 g grønnkål
- 1 sjalottløk
- 1 ss smør
- 2 hvitløksfedd
- 2 klyper salt
- 300 g suovas (reinsdyrkjøtt av lår i skiver), evt. reinskav
- 1 ss olje
- 1 ss smør
- 3 dl matfløte
- 1 ss viltfond
- 1 klype pepper
- 1 dl pastavann
- 2 kvaster timian
FREMGANGSMÅTE:
- Kok pastaen etter pakkens anvisning. Spar på 1 dl av pastavannet.
- Kutt sjampinjongen i tynne skiver.
- Varm opp olje og smør i en panne og stek sjampinjong på relativt høy varme i ca 10 minutter, eller til soppen er godt stekt.
- Kutt grønnkålen i små biter. Skru temperaturen ned til medium og stek grønnkål og finhakket sjalottløk i 1 ss smør. Stek i 5 minutter før du har i presset hvitløk og salt. Hell det over i en bolle.
- Smelt 1 ss olje og 1 ss smør på høy varme i samme panne som du stekte grønnsakene i.
- Stek suovas til den blir brunet på høy varme.
- Hell grønnsakene tilbake og ha også i matfløte, viltfond, pepper og 1 dl pastavann.
- Småkok i 3 minutter.
- Server med pasta og dryss over litt finhakket timian.