Pai med ost og bacon
En utrolig god pai som er perfekt som både middag og lunsj. Kanskje du skal ta den med ut og spise den i vårvarmen?

En utrolig god pai som er perfekt som både middag og lunsj. Kanskje du skal ta den med ut og spise den i vårvarmen?
Gluten / 2 timer / 8 personer
Ingredienser:
PAIBUNN:
- 300 g hvetemel
- 150 g kaldt smør i terninger
- 1 stort egg
- 1/2 ts salt
- 1-2 ss kaldt vann
PAIFYLL:
- 3 dl kremfløte
- 2 dl helmelk
- 6 egg
- 200 g bacon, stekt i små biter
- 2 vårløk, hakket
- 1/2 ts salt
- 1 klype pepper
- 220 g revet mozzarella
- 70 g revet parmesan
Fremgangsmåte:
- Lag paibunnen ved å kjøre alle ingrediensene sammen i en liten blender til deigen akkurat samler seg.
- Kjevle den ut mellom to bakepapirark og legg den over i en paiform. Hvis deigen faller litt fra hverande når du legger den i formen,er det bare å lappe den sammen. Trykk deigen oppover langs kantene og prikk bunnen med en gaffel. Sørg for at det ikke er sprekker i deigen, for da kan fyllet renne ut.
- Sett paien i kjøleskapet i 1 time eller fryseren i 30 minutter.
- Stek paien på 190 grader i 25 minutter. Hvis du bruker paiform med løs bunn, kan du ta paien ut av ovnen etter 20 minutter og pensle hele bunnen og sidene med et pisket egg. Sett paien inn i ovnen igjen i 5 minutter. Da sørger du for at alle hull i paibunnen blir tettet slik at fyllet ikke renner ut.
- Mens paien steker kan du vispe sammen alle ingrediensene til fyllet.
- Når paibunnen er ferdigstekt kan du helle alt fyllet oppi formen og steke den på 150 grader i ca 40-45 minutter eller til paien akkurat har satt seg.
- Avkjøl før du tar paien ut av formen.
En praktisk paiform finner du her.