Omelett med asparges og spekeskinke
Denne omeletten kan du oppbevare i kjøleskapet, og legg den gjerne med i matpakken dagen etter.
Denne omeletten kan du oppbevare i kjøleskapet, og legg den gjerne med i matpakken dagen etter.
1 stor omelett / Glutenfri / 15 min
INGREDIENSER:
- 7 egg
- 2 ss kremfløte (ca 30 ml)
- 2 klyper salt
- 1 klype pepper
- 1 ss smør
- 10 stilker asparges
- 10 cherrytomater
- Spekeskinke etter eget valg
- Ruccola
FREMGANGSMÅTE:
- Visp sammen egg, kremfløte, salt og pepper. Sett til side.
- Varm smør i en stekepanne på høy varme og stek aspargesen i 1 minutt. Dryss på litt salt og ta aspargesen opp av pannen.
- Smelt 1 ss i den samme pannen. Del cherrytomater i to og stek dem i 2 minutter på høy varme før du skrur varmen ned til middels og heller i eggblandingen.
- Dra eggblandingen litt inn mot midten, men la den fortsatt fylle helt ut til sidene av pannen. Etter kun 2 minutter kan du sette hele pannen i ovnen og steke omeletten på 200 grader i ca 8-10 minutter.
- Etter det har gått 5 minutter kan du legge aspargesen på toppen av omeletten og fortsette å steke den i 3-5 minutter til.
- Server med spekeskinke og ruccola.
Tips. Denne omeletten kan du oppbevare i kjøleskapet, og legg den gjerne med i matpakken dagen etter.