Omelett med asparges og spekeskinke

    Denne omeletten kan du oppbevare i kjøleskapet, og legg den gjerne med i matpakken dagen etter.

    Omelett med asparges og spekeskinke

    Denne omeletten kan du oppbevare i kjøleskapet, og legg den gjerne med i matpakken dagen etter.

    1 stor omelett / Glutenfri / 15 min

    INGREDIENSER:

    • 7 egg
    • 2 ss kremfløte (ca 30 ml)
    • 2 klyper salt
    • 1 klype pepper
    • 1 ss smør
    • 10 stilker asparges
    • 10 cherrytomater
    • Spekeskinke etter eget valg
    • Ruccola

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Visp sammen egg, kremfløte, salt og pepper. Sett til side.
    2. Varm smør i en stekepanne på høy varme og stek aspargesen i 1 minutt. Dryss på litt salt og ta aspargesen opp av pannen.
    3. Smelt 1 ss i den samme pannen. Del cherrytomater i to og stek dem i 2 minutter på høy varme før du skrur varmen ned til middels og heller i eggblandingen.
    4. Dra eggblandingen litt inn mot midten, men la den fortsatt fylle helt ut til sidene av pannen. Etter kun 2 minutter kan du sette hele pannen i ovnen og steke omeletten på 200 grader i ca 8-10 minutter.
    5. Etter det har gått 5 minutter kan du legge aspargesen på toppen av omeletten og fortsette å steke den i 3-5 minutter til.
    6. Server med spekeskinke og ruccola.

     

    Tips. Denne omeletten kan du oppbevare i kjøleskapet, og legg den gjerne med i matpakken dagen etter.