Omelett med poteter, ost, skinke og cherrytomater
Omelett med poteter, tomater, skinke og revet ost og en enkel og frisk salat ved siden av, er godt og mettende til lunsj.
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1280,format=auto/globalassets/coop-aktiv/coop-obs/temasider/ida-gran/idagran_juli_egg-og-feta.jpg?ref=0ABC500FAD)
Omelett med poteter, tomater, skinke og revet ost og en enkel og frisk salat ved siden av, er godt og mettende til lunsj.
Omelett:
- 5 små poteter, ferdig kokt
- 2 ss olje til steking
- 1 ss smør til steking
- 2 vårløk
- 4 cherrytomater, delt i fire
- ½ pakke skinke
- 4 egg
- 1 stor neve revet ost
Salat:
- ½ pakke salat
- 4 cherrytomater
- ½ boks mais
- 1 vårløk
- 2 ss olje
- 2 ss sitronsaft
- 1 klype salt
- 1 klype pepper
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Varm olje og smør i en middels stor panne som tåler å stå i ovnen. Del potetene i fire og stek dem sammen med tomatene og hakket vårløk til de er gylne (ca. 6 minutter). Ha i skinke i biter.
- Pisk sammen egg, salt og pepper og hell i pannen.
- Dryss over revet ost og sett pannen i ovnen (eller hell den over i en annen form som tåler ovnsvarmen).
- Stek i ca. 10 minutter.
- Del omeletten opp i pizzastykker.
- Lag en enkel salat ved å blande sammen salat, cherrytomater, mais og hakket vårløk.
- Rør sammen olje, sitronsaft, salt og pepper og bland inn i salaten.