Omelett med poteter, ost, skinke og cherrytomater

    Omelett med poteter, tomater, skinke og revet ost og en enkel og frisk salat ved siden av, er godt og mettende til lunsj.

    Omelett med poteter, tomater, skinke og revet ost og en enkel og frisk salat ved siden av, er godt og mettende til lunsj.

    Omelett:

    • 5 små poteter, ferdig kokt
    • 2 ss olje til steking
    • 1 ss smør til steking
    • 2 vårløk
    • 4 cherrytomater, delt i fire
    • ½ pakke skinke
    • 4 egg
    • 1 stor neve revet ost

    Salat:

    • ½ pakke salat
    • 4 cherrytomater
    • ½ boks mais
    • 1 vårløk
    • 2 ss olje
    • 2 ss sitronsaft
    • 1 klype salt
    • 1 klype pepper

    Slik gjør du: 

    1. Forvarm ovnen til 200 grader.
    2. Varm olje og smør i en middels stor panne som tåler å stå i ovnen. Del potetene i fire og stek dem sammen med tomatene og hakket vårløk til de er gylne (ca. 6 minutter). Ha i skinke i biter.
    3. Pisk sammen egg, salt og pepper og hell i pannen.
    4. Dryss over revet ost og sett pannen i ovnen (eller hell den over i en annen form som tåler ovnsvarmen).
    5. Stek i ca. 10 minutter.
    6. Del omeletten opp i pizzastykker.
    7. Lag en enkel salat ved å blande sammen salat, cherrytomater, mais og hakket vårløk.
    8. Rør sammen olje, sitronsaft, salt og pepper og bland inn i salaten.