Lammestek med ovnsstekte grønnsaker
Dette er den perfekte middagen når det er litt kaldt ute og du vil lage en middag som varmer.
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1280,format=auto/globalassets/coop-aktiv/coop-obs/temasider/ida-gran/lammebog_01.jpg?ref=A95D9B38DA)
Hos Obs finner du masse godt lam, blant annet marinert lammestek av bog. Det er den perfekte middagen når det er litt kaldt ute og du har lyst til å invitere venner på besøk eller lage noe ekstra godt til familien. Det er en fordel å bruke mattermometer for å få lammet perfekt stekt.
4 pers
1.5 time
glutenfri
Ingredienser:
- 600-700 g lammestek av bog (ferdig marinert)
- 2 ss olje til steking
- 3 stk gulrøtter
- 200 g søtpoteter
- 3 poteter
- 2 rødløk
- 1 hel hvitløk
- 4 ss olivenolje
- 4 gode klyper salt
- 1 klype pepper
- 2 ts tørket timian
- 1.5 ss smør
Gresk yoghurtdressing:
- 3 ss gresk yoghurt
- Finrevet skall fra ¼ stiron
- Sitronsaft fra ¼ sitron
- 1 ss olivenolje
- 2 klyper salt
- 1 klype pepper
- 3 ss hakket fersk mynte
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 150 grader.
- Varm en panne med olje og brun lammet på alle sider.
- Sett et mattermometer i den tykkeste delen og sett lammet inn i ovnen.
- Mens lammet steker kan du gjøre klart grønnsakene.
- Skrell gulrøttene, søtpoteten og løken. Du trenger ikke skrelle potetene.
- Kutt grønnsakene i strimler og legg dem utover en langpanne. Kutt en hel hvitløk i to på langs og legg den sammen med grønnsakene.
- Hell over olje, salt, pepper og timian. Fordel små biter av smør utover.
- Stek lammet til det når en kjernetemperatur på 63 grader. Ta lammet ut og la det hvile mens grønnsakene stekes.
- Når du har tatt lammet ut av ovnen, skrur du ovnstemperaturen opp til 210 grader.
- Stek grønnsakene på 210 grader i 30 minutter.
Lag yoghurtdressingen ved å røre sammen gresk yoghurt, finrevet sitronskall, sitronsaft, olje, salt, pepper og hakket fersk mynte.
Server lammet med grønnsakene og dressingen.