For garantert levering før julaften, bruk klikk og hent og få hentemelding innen to timer.

    Lammefrikassé

    Lammefrikassé er en klassiker til glede for hele familien. Mørt lammekjøtt og gode grønnsaker serveres i en lys saus med masse persille. 

    Lammefrikassé

    Lammefrikassé er en klassiker til glede for hele familien. Mørt lammekjøtt og gode grønnsaker serveres i en lys saus med masse persille. 

    4 personer
    90 min
    Gluten

    Ingredienser:

    • 1 kg lammelår i skiver
    • 1 ts salt
    • 3 gulrøtter
    • ½ sellerirot
    • 1 pastinakk
    • 50 g smør
    • 40 g hvetemel
    • 7 dl lammekraft (fra kokingen)
    • 1 dl kremfløte
    • 2 ss sitronsaft
    • Salt
    • Pepper
    • 1 neve fersk bladpersille
    • Kokte poteter

    Slik gjør du: 

    1. Skjær lammeskivene i tre deler og legg dem i en gryte. Hell vann over så det akkurat dekker kjøttet. Ha i salt og kok opp.

    2. Når vannet koker kan du sette på lokk og skru temperaturen ned så det småkoker. La det småkoke i ca 1 time eller til kjøttet faller av beinet.

    3. Rens grønnsakene og kutt dem i skiver/biter. Kok dem møre, hell av vannet og sett til side.

    4. Når lammet er mørt kan du helle kraften i en beholder. Du skal bruke 7 dl av kraften i sausen.

    5. Smelt smøret i en kjele og visp inn melet. La det surre i 1 minutt før du visper inn litt kraft av gangen. La det småkoke til sausen tykner. Hell på kremfløte og la det småkoke i 5 minutter før du rører inn sitronsaft og fersk, hakket persille. Smak til med salt og pepper.

    6. Til slutt rører du grønnsakene og lammekjøttet i sausen.

    7. Server med kokte poteter.