Lammefrikassé
Lammefrikassé er en klassiker til glede for hele familien. Mørt lammekjøtt og gode grønnsaker serveres i en lys saus med masse persille.
Lammefrikassé er en klassiker til glede for hele familien. Mørt lammekjøtt og gode grønnsaker serveres i en lys saus med masse persille.
4 personer
90 min
Gluten
Ingredienser:
- 1 kg lammelår i skiver
- 1 ts salt
- 3 gulrøtter
- ½ sellerirot
- 1 pastinakk
- 50 g smør
- 40 g hvetemel
- 7 dl lammekraft (fra kokingen)
- 1 dl kremfløte
- 2 ss sitronsaft
- Salt
- Pepper
- 1 neve fersk bladpersille
- Kokte poteter
Slik gjør du:
- Skjær lammeskivene i tre deler og legg dem i en gryte. Hell vann over så det akkurat dekker kjøttet. Ha i salt og kok opp.
- Når vannet koker kan du sette på lokk og skru temperaturen ned så det småkoker. La det småkoke i ca 1 time eller til kjøttet faller av beinet.
- Rens grønnsakene og kutt dem i skiver/biter. Kok dem møre, hell av vannet og sett til side.
- Når lammet er mørt kan du helle kraften i en beholder. Du skal bruke 7 dl av kraften i sausen.
- Smelt smøret i en kjele og visp inn melet. La det surre i 1 minutt før du visper inn litt kraft av gangen. La det småkoke til sausen tykner. Hell på kremfløte og la det småkoke i 5 minutter før du rører inn sitronsaft og fersk, hakket persille. Smak til med salt og pepper.
- Til slutt rører du grønnsakene og lammekjøttet i sausen.
- Server med kokte poteter.