Lammefrikassé

    Lammefrikassé er en klassiker til glede for hele familien. Mørt lammekjøtt og gode grønnsaker serveres i en lys saus med masse persille. 

    Lammefrikassé

    Lammefrikassé er en klassiker til glede for hele familien. Mørt lammekjøtt og gode grønnsaker serveres i en lys saus med masse persille. 

    4 personer
    90 min
    Gluten

    Ingredienser:

    • 1 kg lammelår i skiver
    • 1 ts salt
    • 3 gulrøtter
    • ½ sellerirot
    • 1 pastinakk
    • 50 g smør
    • 40 g hvetemel
    • 7 dl lammekraft (fra kokingen)
    • 1 dl kremfløte
    • 2 ss sitronsaft
    • Salt
    • Pepper
    • 1 neve fersk bladpersille
    • Kokte poteter

    Slik gjør du: 

    1. Skjær lammeskivene i tre deler og legg dem i en gryte. Hell vann over så det akkurat dekker kjøttet. Ha i salt og kok opp.

    2. Når vannet koker kan du sette på lokk og skru temperaturen ned så det småkoker. La det småkoke i ca 1 time eller til kjøttet faller av beinet.

    3. Rens grønnsakene og kutt dem i skiver/biter. Kok dem møre, hell av vannet og sett til side.

    4. Når lammet er mørt kan du helle kraften i en beholder. Du skal bruke 7 dl av kraften i sausen.

    5. Smelt smøret i en kjele og visp inn melet. La det surre i 1 minutt før du visper inn litt kraft av gangen. La det småkoke til sausen tykner. Hell på kremfløte og la det småkoke i 5 minutter før du rører inn sitronsaft og fersk, hakket persille. Smak til med salt og pepper.

    6. Til slutt rører du grønnsakene og lammekjøttet i sausen.

    7. Server med kokte poteter.