For garantert levering før julaften, bruk klikk og hent og få hentemelding innen to timer.

    Lammecarré med sellerirotkrem og asparges

    Lammecarré er en luksusvare som er vanvittig god og veldig mør. Bruk gjerne et mattermometer så du kan sjekke kjernetemperaturen på kjøttet under stekingen. Server det møre kjøttet med sellerirotkrem, en enkel saus og smørstekte asparges.

    Lammecarré med sellerirotkrem og asparges

    Lammecarré er en luksusvare som er vanvittig god og veldig mør. Bruk gjerne et mattermometer så du kan sjekke kjernetemperaturen på kjøttet under stekingen. Server det møre kjøttet med sellerirotkrem, en enkel saus og smørstekte asparges.

    5 pers
    Glutenfri
    70 min

    Ingredienser lam:

    • Ca. 1.3 kg lammecarré 
    • 2 ss olje til steking
    • Salt og pepper
    • 1 hel hvitløk

    Ingredienser sellerirotkrem:

    • 600 g skrellet sellerirot
    • 4 dl melk
    • 3 dl kremfløte
    • 2 ss smør
    • Salt og pepper

    Saus:

    • Stekefettet fra lammet
    • 1.5 dl vann
    • 1 ss flytende viltfond
    • 2 ss rømme
    • Evt litt melk
    • Sitronsaft

    Smørstekt asparges:

    • 1 pakke aspargestopper
    • 2 ss smør
    • 2 klyper salt
    • Sitronsaft

    Slik gjør du: 

    1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet og ut av plasten 1 time før du skal steke det. Bruk en skarp kniv til å rute fettet, men ikke skjær ned i kjøttet.
    2. Forvarm ovnen til 150 grader over/-undervarme.
    3. Krydre lammet godt med salt og pepper. Varm litt olje i en panne (gjerne jernpanne) og stek lammet med fettsiden ned til fettet er blitt skikkelig gyllent. Stek gjerne 1 carré av gangen. Snu kjøttet og stek det i ca 30 sekunder på kjøttsiden før du legger det i en ildfast form.
    4. Kutt hvitløken i to og legg dem med kuttsiden ned i fettet og stek dem i 30 sekunder. Ta hvitløken opp og legg den sammen med kjøttet. (Ikke kast fettet som har samlet seg etter stekingen av lammecarreene).
    5. Stikk et mattermometer i den tykkeste delen av kjøttet og sett alt i ovnen. Stek til lammet har en kjernetemperatur på 58 grader, det tar ca 20-30 minutter.
    6. Ta kjøttet ut og la det hvile.

     

    1. Skrell og kutt selleriroten i små terninger.
    2. Ha sellerirot, melk og fløte i en kjele. Kok opp under lokk (pass på varmen så det ikke brenner seg). La det småkoke under lokk til selleriroten er mør.
    3. Hell av melken og fløten, men spar på væsken.
    4. Ha 2 ss smør sammen med selleriroten og hell i litt av melk-fløteblandingen. Bruk en stavmikser til å kjøre selleriroten til en glatt krem. Tilsett så mye melk-fløte du ønsker.
    5. Smak til med salt og pepper.

     

    1. Lag sausen ved å ha 1.5 dl vann i pannen du stekte lammecarreene i. Tilsett 1 ss flytende viltfond og la alt koke ned til halvparten av væsken er redusert.
    2. Trekk pannen av platen og pisk inn rømme og litt sitronsaft. Spe gjerne ut sausen med litt melk om den blir for tykk. Det ligger også en del god kraft i den ildfaste formen som lammecarreen har blitt stekt i, den kan du gjerne helle over i sausen.

     

    1. Smelt smøret i en panne og legg asparges i. Stek dem til de er møre, men fortsatt har tyggemotstand. Dryss over litt salt og litt frisk sitrosaft.

     

    1. Skjær opp lammet og server det med sellerikrem, asparges og saus.