Fårikål

    Det er høst og tid for fårikål. Fårikål er kjempeenkelt og godt. Du trenger bare få ingredienser, og det er perfekt til mange ettersom du kan gjøre klart alt på forhånd.

    Fårikål

    Det er høst og tid for fårikål. Fårikål er kjempeenkelt og godt. Du trenger bare få ingredienser, og det er perfekt til mange ettersom du kan gjøre klart alt på forhånd. Ha gjerne litt mel i fårikålen slik at kraften tykner litt, og kylling- eller kjøttfond setter enda mer smak på den.

    4 pers
    gluten/glutefri (hvis man kutter melet)
    2.5-3 timer

    INGREDIENSER:

    • ½ løk
    • 1 ss olje til steking
    • 1 kg hodekål
    • 1 kg fårikålkjøtt
    • 1.5-2 ss hele pepperkorn
    • 2 ts salt
    • 2 ss hvetemel
    • 3 dl kokende vann
    • 1 ss flytende kylling eller kjøttfond
    • Kruspersille
    • Poteter

     FREMGANGSMÅTE:

    1. Varm litt olje i en stor kjele og stek finhakket løk på svak/medium varme til løken er myk. Sørg for å ikke brenne løken.
    2. Trekk kjelen av platen.
    3. Del hodekålen i båter. La stilken sitte på så kålen ikke faller fra hverandre.
    4. Legg kjøtt (med fettsiden ned), kål, hvetemel, salt og pepperkorn lagvis i kjelen. Avslutt med kål.
    5. Hell over kokende vann blandet med kylling eller kjøttfond. Kok opp.
    6. Skru varmen ned, sett på lokk og la alt småkoke/trekke i 2.5-3 timer eller til kjøttet løsner fra benet.
    7. Server med hakket kruspersille og poteter.

    Tips: Hell noen skvetter kremfløte i kraften, da blir den ekstra god.