Norske rotgrønnsaker med kylling
Gode norske rotgrønnsaker med ovnsstekt kylling av god kvalitet er en middag med masse smak, god samvittighet og ærlige råvarer.
Gode norske rotgrønnsaker med ovnsstekt kylling av god kvalitet er en middag med masse smak, god samvittighet og ærlige råvarer.
4 personer
Glutenfri
60 min
Stekte rotgrønnsaker:
- 10 små kokefaste poteter
- ½ sellerirot
- 1 stor søtpotet
- 2 gulrøtter
- 3 rødløk
- 1 hel hvitløk
- 3-4 ss olivenolje
- 1 ss tørket estragon
- 2 klyper salt
- 2 klyper pepper
- 2-3 ss flytende honning
Kylling:
- 2 kyllingfileter med skinn
- 1 klype salt
- 1 klype pepper
- 2 ts tørket estragon
- 1 ss olje til steking
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 210 grader over/undervarme. Sett frem et stekebrett med bakepapir.
- Skjær potetene i fire (du trenger ikke å skrelle dem). Skrell sellerirot, søtpotet og gulrøtter og kutt dem i terninger.
- Fjern skallet på rødløken og skjær den i litt store biter. Kutt hele hvitløken i to.
- Legg alle grønnsakene på stekebrettet og hell over olje, salt, pepper og estragon. Bland sammen og sett i ovnen. Stek i ca. 25 minutter.
- Mens grønnsakene steker kan du krydre kyllingskinnet med salt, pepper og estragon.
- Varm opp en stekepanne på høy varme med litt olje. Legg kyllingen i pannen med skinnet ned og stek i noen minutter til skinnet er godt gyllent. Snu kyllingen og stek den i 1 minutt.
- Ta grønnsakene ut av ovnen og senk temperaturen til 190 grader. Legg kyllingen oppå grønnsakene og drypp honning over grønnsakene og kyllingen.
- Sett brettet inn i ovnen igjen og stek i 13-14 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
- La gjerne kyllingen hvile i noen minutter før du skjærer den opp og serverer.