Kyllingspyd med pita og tzatziki
Disse kyllingspydene er inspirert av gresk sommer. Bruk gjerne kyllingbryst med skinn for å få den gode smaken fra skinnet. Server med hjemmelaget tzatziki, pitabrød og grønnsaker.
Disse kyllingspydene er inspirert av gresk sommer. Bruk gjerne kyllingbryst med skinn for å få den gode smaken fra skinnet. Server med hjemmelaget tzatziki, pitabrød og grønnsaker.
2 personer / Gluten / 30 min
INGREDIENSER KYLLINGSPYD:
- 1 kyllingbryst med skinn
- 1 hvitløksfedd
- 2 ss olje
- 2 klyper salt
- 1 ss honning
INGREDIENSER TZATZIKI:
- 1 agurk
- 3.5 dl gresk yoghurt
- 1 klype salt
- 1 klype pepper
- 2 små hvitløksfedd
- 1 ss olje
- 1 ss sitronsaft
TILBEHØR:
- 2 tomater
- 1 rødløk
- Pitabrød
FREMGANGSMÅTE:
- Skjær kyllingen i biter og ha den over i en skål. Rør sammen presset hvitløksfedd, olje, salt og honning og rør det sammen med kyllingen. Træ kyllingbitene på 3-4 spyd. Stek i olje i en panne eller grill dem til kyllingen er gjennomstekt.
- Lag tzatziki ved å skrelle agurken. Riv den og press ut agurkvannet med hendene. Rør agurken sammen med gresk yoghurt, salt, pepper, presset hvitløk, olje og sitronsaft.
- Server kyllingspydene med tzatziki, tomater, rødløk og pitabrød.