Kyllingspyd med pita og tzatziki

    Disse kyllingspydene er inspirert av gresk sommer. Bruk gjerne kyllingbryst med skinn for å få den gode smaken fra skinnet. Server med hjemmelaget tzatziki, pitabrød og grønnsaker.

    Disse kyllingspydene er inspirert av gresk sommer. Bruk gjerne kyllingbryst med skinn for å få den gode smaken fra skinnet. Server med hjemmelaget tzatziki, pitabrød og grønnsaker.

    2 personer / Gluten / 30 min

    INGREDIENSER KYLLINGSPYD:

    • 1 kyllingbryst med skinn
    • 1 hvitløksfedd
    • 2 ss olje
    • 2 klyper salt
    • 1 ss honning

    INGREDIENSER TZATZIKI:

    • 1 agurk
    • 3.5 dl gresk yoghurt
    • 1 klype salt
    • 1 klype pepper
    • 2 små hvitløksfedd
    • 1 ss olje
    • 1 ss sitronsaft

    TILBEHØR:

    • 2 tomater
    • 1 rødløk
    • Pitabrød

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Skjær kyllingen i biter og ha den over i en skål. Rør sammen presset hvitløksfedd, olje, salt og honning og rør det sammen med kyllingen. Træ kyllingbitene på 3-4 spyd. Stek i olje i en panne eller grill dem til kyllingen er gjennomstekt.
    2. Lag tzatziki ved å skrelle agurken. Riv den og press ut agurkvannet med hendene. Rør agurken sammen med gresk yoghurt, salt, pepper, presset hvitløk, olje og sitronsaft.
    3. Server kyllingspydene med tzatziki, tomater, rødløk og pitabrød.