Kyllingfilet med skinn, søtpotet, grønnkål og en digg saus

    Dette er en middag med utrolig mye smak. Sausen er magisk, særlig når du dypper den over en ovnsstekt søtpotet. Smørstekt grønnkål er et must til denne kyllingen.

    Kyllingfilet med skinn, søtpotet, grønnkål og en digg saus

    Dette er en middag med utrolig mye smak. Sausen er magisk, særlig når du dypper den over en ovnsstekt søtpotet. Smørstekt grønnkål er et must til denne kyllingen.

    4 personer / 45 min / Glutenfri (bruk glutenfri soya)

    Kyllingfilet med søtpotet, grønnkål og digg saus (2).jpg

    INGREDIENSER:

    • 2 kyllingfileter med skinn
    • Salt og pepper
    • 2 ss olje til steking

    Ovnsstekt søtpotet:

    • 1 stor søtpotet
    • 3 ss olje
    • 1 ss smør
    • 2 klyper salt

    Smørstekt grønnkål:

    • 1 pakke grønnkål
    • 1 ss smør
    • 1 hvitløksfedd
    • Litt salt
    • 1 skvis sitronsaft

    Estragonsaus:

    • 2 ss (ca 25 ml) soyasaus
    • 1 ts dijonsennep
    • 1 ss flytende kyllingfond
    • 1 dl kremfløte
    • 1 dl matfløte
    • 1 ss tørket estragon

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Skrell søtpoteten og skjær den i terninger. Legg dem over i en ildfast form og drypp over olje og salt. Fordel smøret i små klatter over og stek det på 210 grader varmluft i 20 minutter. 
    2. Dryss litt salt og pepper over skinnet på kyllingen. Varm en panne med litt olje på høy varme og legg kyllingen med skinnet ned. Stek den i et par minutter til skinnet er sprøtt. Snu kyllingen og stek den i 30 sekunder, før du setter filetene i ovnen sammen med søtpoteten de siste 9 minuttene av steketiden.
    3. Lag grønnkål ved å smelte smør i en panne (gjerne den samme som du stekte kyllingen i). Ha i grønnkålen og 1 hvitløksfedd og stek i ca 5-6 minutter.
    4. Trekk pannen av varmen og dryss over litt salt og en skvis sitronsaft.
    5. Lag sausen ved å vispe sammen soyasaus og dijonsennep i en liten kjele. Hell i resten av ingrediensene og kok opp. Når sausen koker kan du skru temperaturen ned og holde sausen varm til servering.