Kylling med nektarin og bulgur

    Server krydret bulgur sammen med saftig kylling. Bulgur er hvetegryn. De ligner på couscous og har evnen til å trekke til seg mye smak.

    Kylling med nektarin og bulgur

    Det er gøy og godt å lage noe man kanskje ikke pleier å lage. Bulgur er hvetegryn. De ligner på couscous og har evnen til å trekke til seg mye smak. Server krydret bulgur sammen med saftig kylling.

    3-4 personer / Gluten / 40 min

     

    INGREDIENSER

    500 g kyllingklubber (marinert)

    3 ss olje

    1 løk

    3 fedd hvitløk

    2 ts garam masala

    3 dl bulgur

    5.5 dl vann

    1 ss flytende kyllingfond

    75 g rosiner

    2 nektariner

    2 ss sitron

    Stekekraft fra kyllingene

    1 stor neve hakket bladpersille

    FREMGANGSMÅTE

    1. Forvarm ovnen til 200 grader over/undervarme.
    2. Varm olje i en panne på høy varme og stek kyllingklubbene til skinnet er gyllent. Stek dem videre i ovnen i 20-22 minutter.
    3. Varm 3 ss olje på medium varme i en kjele.
    4. Stek finhakket løk i 4 minutter før du har i presset hvitløk, garam masala og bulgur.
    5. Surr dette i 2 minutter før du heller på vann, flytende kyllingfond og rosiner.
    6. Sett på lokk og la det småkoke på lav varme i 10 minutter eller til bulguren er kokt ferdig.
    7. Når det er ca 5 minutter igjen av tiden, kan du ha i nektarin i små terninger.
    8. Ta kyllingklubbene ut av ovnen og hell stekekraften over bulguren.
    9. Skvis over sitronsaft og rør inn hakket persille.
    10. Server.