Kylling med nektarin og bulgur
Server krydret bulgur sammen med saftig kylling. Bulgur er hvetegryn. De ligner på couscous og har evnen til å trekke til seg mye smak.
Det er gøy og godt å lage noe man kanskje ikke pleier å lage. Bulgur er hvetegryn. De ligner på couscous og har evnen til å trekke til seg mye smak. Server krydret bulgur sammen med saftig kylling.
3-4 personer / Gluten / 40 min
INGREDIENSER
500 g kyllingklubber (marinert)
3 ss olje
1 løk
3 fedd hvitløk
2 ts garam masala
3 dl bulgur
5.5 dl vann
1 ss flytende kyllingfond
75 g rosiner
2 nektariner
2 ss sitron
Stekekraft fra kyllingene
1 stor neve hakket bladpersille
FREMGANGSMÅTE
- Forvarm ovnen til 200 grader over/undervarme.
- Varm olje i en panne på høy varme og stek kyllingklubbene til skinnet er gyllent. Stek dem videre i ovnen i 20-22 minutter.
- Varm 3 ss olje på medium varme i en kjele.
- Stek finhakket løk i 4 minutter før du har i presset hvitløk, garam masala og bulgur.
- Surr dette i 2 minutter før du heller på vann, flytende kyllingfond og rosiner.
- Sett på lokk og la det småkoke på lav varme i 10 minutter eller til bulguren er kokt ferdig.
- Når det er ca 5 minutter igjen av tiden, kan du ha i nektarin i små terninger.
- Ta kyllingklubbene ut av ovnen og hell stekekraften over bulguren.
- Skvis over sitronsaft og rør inn hakket persille.
- Server.