Kyllingwrap med hjemmelagde tortillalefser
Hjemmelagde tortillas er utrolig godt, så hvis du har tid så kan det virkelig anbefales å teste det ut. Her får du også saftig kylling og deilig dressing.
Hjemmelagde tortillas er utrolig godt, så hvis du har tid så kan det virkelig anbefales å teste det ut. Her får du også saftig kylling og deilig dressing.
6 tortillas / Gluten / 60 min
INGREDIENSER:
Hjemmelaget tortilla:
- 200 g hvetemel
- 1 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 60 g romtemperert smør
- 1,25 dl kokende vann
Dressing:
- 2 avokadoer
- 2 ss basilikum
- 1 ts tahini
- 1 ss olivenolje
- 1 klype salt
1 hvitløksfedd - ½ ts hvitløkspulver
- Saft fra ½ lime
Kylling og tilbehør:
- 2 store kyllingfileter med skinn
- 100 g revet cheddar
- 2 never ruccola
- 1 eple
- 2 hoder hjertesalat
FREMGANGSMÅTE:
- Start med å lage deigen til lefsene. Rør sammen alle ingrediensene og elt sammen en smidig deig. La den hvile under et fuktig håndkle i minst 15 minutter.
- Salte og pepre skinnet på kyllingen. Varm olje i en stekepanne på høy varme og stek kyllingen med skinnet ned til det er sprøtt.
- Stek videre i ovnen på 170 grader varmluft i 13 minutter.
- Lag dressingen ved å kjøre sammen alle ingrediensene til en krem. Bruk gjerne en stavmikser eller liten blender.
- Del tortilladeigen i 6 emner og kjevle ut ett og ett emne til veldig tynne leiver. Bruk litt mel så deigen ikke setter seg fast.
- Varm en panne på middels varme (gjerne en jernpanne/støpejernspanne om du har). Ha i litt olje.
- Stek 1 og 1 lefse til de har gylne flekker på hver side.
- Server tortillalefsene med kremen, kylling skåret i biter, revet cheddar, ruccola, hjertesalat og eple i tynne skiver.